Mitä sitte vaikka olis imuroontihin aikaa miten paljon tahansa, sei tee siitä yhreksikään kerraksi hauskaa hommaa.

Oon miättiny, ku on nyt kokoontumiskialto, niin laitatan rakkaat naapurini ilmoittautumahan, teen niille aikataulukon, jos eka ilmoottautuus huamisin klo 11 ja siitä sitten pualen tunnin väliin, niin klo 18.30 olisi koko populaatio käyny kertomas postiluukusta tai ovisilimästä (mulla ei oo sellaasta), että millä tavoon, miten ja miksi johrattavat pölykerrostumansa ja villakoiransa huushollihini ja miten aikoovat tulevaisuures, panremian jäläkihin, hoitaa vuaronsa.

Syyllisiä en etsi, sillä alipinsa eivät kuitenkaan pirä, muka yksin kotona. Samaten kysääsen, milloon hoitavat asunnossani, kummaskin kerrokses, vuaronsa. Oon jo ettiny kalenterinkin varta vasiten, kiinnitän sen uluko-oveheni ja sinne saa käyrä merkkaamas vuaronsa, yksitellen, ei parveellen.

Jos postipoikakin merkkaa omansa, niin sehän vain on toosi mukavaa ja sopevaa. Voisin kirioottaakin, etteivät naispualiset postinkantajat vaivaatuusi. Jonkin verran saa tänään olla tasa-arvotonkin.

Jos rakas naapurini pelekäät tiuhoja imuroontivuaroja, niin sei tulis sulle kuin joka toinen vuasi ja mun tahrillani 7-14 vuoden kuluttua.