pyry-normal.jpg

Jotakin osviittaa saa tästä kuvasta, notta mitä Pyry on touhuullu ittensä ja Eliaksen suureksi iloksi ja äitinsä kauhistukseksi. (En tiedä onko korkeis hengitykselle reikiä vai mikä oli meininki. Päätin nottei kasvatusvastuu ookaan enää mun, helpottavaa.) Toisessa purkissa on laiskajaakkoo (?) ja toises on surenkorento.

Mitähän se äitinsä kans kauhisteloo, itte se keräs aikoonansa kastematoja. Ihimettelin sen juaksemista sisälle ja pihalle eestaas, menin lopulta kattomahan, notta mitä se oikeen meinaa. Se oli keränny ison kasan kastematoja täkkinsä alle sänkyhynsä ja osan se oli pätkiny palooksikin. Järkyttynehenä kysyyn, notta mitä sitten, jos jonkun maron sisällä olis ollu vauvamato? Siitähän ny hätä repes flikalle, se yritti asetella pätkittyjä kastematoja uurestaan yhtehen, liimaakin kyseli.

Kuva%20004-normal.jpg

25.7 Jaakoon päivänä Jaakoot heittää kuulemma kylymän kiven vetehen. Meillä teherähän aina toiste päin (ja kuitenki se talavi pääsöö aina yllättämähän kylymillä jäätyvillä vesillään) ja heitetähän Kuuma Kivi. Nykkin kivi oli foolios paistumas ja kuumentumas vaikka kuinka kauvan ja sitten ei muuta ku reippahanluanteenen heitto tuanne vetehen...

Kuva%20002-normal.jpg'

Minen mitään kuvaa keriinny saara mistään molskahruksesta tai totta puhuen, mä orotin, notta heitto menis tuanne keskelle jokia mutta sehän molskahtikin tuahon rantaheinikkohon. Mulla oli kamera larattuna ja laitettuna pännihin tuanne keskijojelle asti. Heittäjä kyllä perusteli, notta se  Kivi Oli Kuuma, nottei siinä alootettu mitään sihtaalemisia, heitetty mikä heitetty.

Ny on sitten vedet lämpöösiä viälä pitkähän. Piti oikeen kirioottaa vedet reellä nottei kukaa luule, notta täälä kuumennetahan verekkin.