Kaikki nimet on sitten täs jutus muutettu ja juttu saattaa vain osiltaan häläpätä torellisuutta, kaukaakin. Ja jos jotain kiinnekohtia löytyy oikiahan elämähän, niin son kyllä lukian oma moka tai pelekkää sattuman kauppaa.

Mitähän tekis, jotta mainittaas? Sais sitten vaikka johkin "Umpikakluuni" nimisehen sisutus lehtehen nimensä ja maininnan, notta moon jonku tyttärentytär.
Luin tuasta erellä mainittemastani leherestä, notta joku Äs. Hiatapässi suunnitteloo rakennuttaa taloon ittellensä. Son hyvä juttu ja asia se.

Taloo on melekeen viälä tekemättäkin, son vasta siälä Saimaa klupiaskin tai Tyämiähen takakantehen kosmoskynällä piirustettuna. Ei siinäkään mitään, mutta kun sen taloon suunnittelija on itte eresmennyt ark-ki-teh-ti Äf Äl Wraighttin poijanpoika! Ajatelkaa ny ... Wraighttin poijanpoika! Melekeen ku itte Joku.

Koko otsikos ei mainittu sanallakaan nykyysen suunnitelijan OMAA nimiä, muuta ku tua poijanpoika. Poijanpoijan paappa on poisnukkunna jo kauvan sitte, molin silloon melekeen kolomivuatias. Umpikakluuni sisustus leheren pääotsikoski luki, notta kyseesen tyypin" F L W:n poijanpoika suunnitteli Äs. Hiatapässin taloon, joka jää kult-tuuri-historiahan". Son hyvä, kun sen tiätää jo täs vaihees, jotta jää kult-tuuri-historiahan, niin ei tartte sitte koskaan kirioottaa historiaa uusiksi.

Minen aio rakennuttaa talua ittelleni mutta osaan virkata, tikuta ja soittaa suutani. Joten sitte, ku näjettä mun myymäs tekelehiäni markinoolla tai johonakin, niin muistakaa, notta Minoon kans Jonkun tyttärentytär ja jopa poijantytärkin! Sellaanen asia saattaa vaikka nostaa pontsolle hintaakin ja kaluumen lämmittimet voipi päätyä vaikka johki...jos ei ny kult-tuuri-historiahan niin ainaki kirppikselle.

Niin ja jos totta puhutahan, niin moon lisäksi kans Jonkun poijantytär! 

Enkä mäkään oo mikään ittenäni. Kannata nimiäkään kirioottaa.

Mutta muistakaa, notta se mä oon; kaatintekijä Aili Marian ja maanviljelijä Juho Villiam Vihtorinpojan poijantytär ja lampahanvillan keherääjä Maria Eveliinan ja polokupyäräkoriaaja, kengäntekijä, pelimanni Eeli Johanneksen tyttärentytär !  Melekeen niinku Joku.