Vilukissin uutishuanehelta hei hei. Minen ny kommentootte Kukkenhaimista mitään taikka siitä, ku nykyaijan kakarat ei osaa juasta! Uutishuane ottaa kantaa Iilopin Stiiffenin "häjympähän hiihtokenkä" -tilanteesehen.

Voi ku mun tuli Iilopin Stiiffeniä sääli. Sille oli No-kian hallituksesta joku ehrottanu, jos sitä 15 millin euron erorahan määrää kuitenki uurestansa miätittääs tai jopa otettaas poikes. Voi voi, iiloppi oli sanonu, nottei sitä ny voira poikes ottaa, ku on justihin eruamas akastaan ja jos joutuuskin kuitenkin antamahan mahrollisesti saamattomasta rahasta pualet akalle. (Miten sitä ny pitääs toiselle antaa pualia sellaasesta, mitei olisi koskaan saanukkaan.)

Seuraavan kerran ku hajetta palakankorotusta, eläkettä, korvausta, palakkiota ymv, niin sanokaa, notta:"Paa ny sen verran palio hynää, jos jourun antamahan johonakin tilantehes jollekkin toiselle siitä pualet, niin sitten riittääs molemmille, jookosta?"

Mun miälestä oli ny iilopilta pohojanoteeraus mennä toimittelemahan avioerosta mitään. Olis pitäny suun säkkiä myäten ja sanonu, notta paa tulemahan ny vaan se luvattu palakkio, mitä siinä itket. Pitikö sitä ny mennä akkansa seljän taa. Voi, miten musta ny alakas tuntumahan, notta se olis voinu sanua, notta: en minä vaan kun tua mun akka...

Oli muuten No-kialtaki melekoonen tempaus mennä kysymähän, notta passaasko palakkion alennus tai vaikka kokonaan poisottokin? Jestas kuinka alakansakoulumaasuutta. Jos on luvattu ja tarittu, niin ei sitä ny sitten enää trenkää mennä poikes ottamahan. Olisivat vaan sanonehet, ku kerran viät uuninpesän niin ota tuhkakkin pesästä. Ei kai se iiloppikaan ny aivan noloo oo, notta menis antamahan 15 milliä poikes! Ei sitä ny joka päivä 15 milliä tariota. Akkoja saa aina uusia. Molisin iiloppina tarionnu vanhaa akkaani No-kialle.