Mullon tapana lukia sängys ennen nukkumahan rupiamista. Hairaasin kesken olevan kirian följyhyni kiriootuspöyrältä ja muistin (!) jopa sivunumeronki, mihkä molin jääny erellisyänä. Toki miätiin, notta mihinä mun Tupakissiltä  saatu koria merkattu kirianmerkki on. Lujin kymmenkunta sivua ja ihimettelin suuresti, miten kummas tämä akkalauma ny ilimesty tähän juanehen. Palasin jopa takaasinpäinkin ja totesin, notta onhan niiren akkojen mukanaolo ollu koko aijan. Rypistin varmahan kulumianikin voimakkahasti ja miätiin, miten kummas moon ny puronnu taas kärryyltä.  (Ei oo ihimekään ku silimien välis on sellaanen miätintävako.) Jatkoon lukemista, ku kuitenkin lainaston dedlainikin hengitti niskahan. Lujin ja lujin ja putosin yhä enempi kärryyltä. Lujin 25 sivua ja totesin, notta jatketahan huamisyänä. Laskiesnani kiriaa yäpöyrälle havaattin kirian kannet... Sei ollu eres se mun keskenoleva kiria!

Nykyaikana kaikki maataloustyätki laajenoo oikeen valtakuntien tasoollekkin. Meirän pressaki oli puinu naapurimaan miähen kans itäästä merta. Siitei kyllä paliua siämeniä saa seuraavaa satua ajatellen. Höh. Joskus oon kuullu, ku joku kyntää merta. Siinäkään ei kyllä kynnön tai fältin jäliet kauvaa näy samas paikas.

Mulle tuloo useen kaikenlaasia tulemuksia, osaa niistä voirahan sanua pikku vahingooksikin tai jopa palakan tilille tulemiseksi. Miätiin, notta ku lompsa tyhyjenöö aina sisustuskaupas taikka kirpparilla, niin son menemys sitten. Itte kirpparille menokin on siis menemystä. On mukavaa vaan olla. Se on mukava olemus.

Olimma kerraasti täs uures Ikeas Nääsvilles, mä aivan järkytyyn, kun kaverini kysyny, notta otetahanko varooksi ostoskärry? Varooksi ostoskärry! Varooksi!!??? Miten sitä muuten voirahan toimia, plakkarihiinko kaikki tavarat oltaas sitten tukittu ja oltaas oltu seuraavaksi johonakin puhuttelus, maharollisesti jo ennen kassaaki. Otetahanko kärry varooksi? Toisaalta tua kysymys saatto olla suurta ittetuntua kysyjää ittiä kohtahan ja siihen, notta "En Mä Ainakaan Osta Mitään!" Mistähän tuallaasen ittetunnon ja voimakkahan luantehen sais? Sen mä ny ymmärrän, notta ku mennähän rautakauppahan tai johkin muuhun typerähän kauppahan, niin mäkin voin kysyä, notta täälei vissihin tarvita ostoskärryä?

Hesaris luki, notta matot tuloo pestä kuivalla maalla. Ajatella, ja minoon käyttäny aina vettä.