"Ei sinnepäinkään, että laihialaiset jokivettä kalasoppana keittäisivät, jos kalan joessaan uivan näkevät."  Ei niin kait sitten.

Molin eileen käymäs kaupas ja isoolla kiiruhulla nostelin tavarat liukuhihinalle, vein kärryni pois, tulin laittamahan ostokseni laukkuhun. Son muuten kauhian kumma asia, nykkin olin varustautunu oikeen krivallisella ostoskassilla ja siltiki molin ottanu taas muavipussinki. Tuloo kallihia roskapussia syyttä suatta. Eikö se muisti ny voisi pelata eres hetken verran tai kosketusaisti, ku oma ostoskassi oli reraannu koko aijan käres tyhyjänä.

Seisoon ostosteni ääres ja ihimettelin, notta mitä kummaa moon taas ostanu, mitä täski pakkaukses oikeen on...kunnes kuulu miähen ääni liukuhihinan toiselta pualelta, notta älä kuule sinä alakaa mun ostoksiani himiöömähän, moon ne vaivalla kattellu hyllyystä ja muistanukki viälä!

Molin menny liukuhihinan väärälle pualelle. Miäs seiso viälä maksamas ostoksiaan mulle kuuluvalla pualella. Täs tuloo muuten esille se, notta nainen laittaa ostoksiaan pussiihin maksaen samahan aikahan niinku huamaamatta ja miäs jää seisomahan orottaen ostosten loppusummaa ja maksaa sitten kaikes rauhas ja alakaa vasta sitten laittamahan ostoksiaan pussihin.

Pitääki oikeen alakaa miättimähän, mitä kaikkia mä eherinkään teherä sillä säästämälläni aijalla? Ei tuu ny yhtään mitään näin hetkättelys miälehen.

Täälä oli pilikkikisat viimme lauvantakina. Leheres luki: kalasarjat: lohikalat, muut kalat, alle 15 vuotiaat (ilmaiseksi)