Kamalaa, tairatta taas sanua niin, ny se taas innostuu saivartelemahan aijasta, kelloosta ja niiren erilaasista siirtelymahrollisuuksista.

Niinhän son, minen pääse siitä ny taas mihkään, ku joka paikasta tuloo framille, notta kelloja siirretähän. Uskokaa ny, pääsettä niin vähemmällä tyänteollakin, nottei KELLOja mihkään siirretä!!

AIKA se on, jota siirretähän, ei KELLOa. Kyröön Tuamas sano telkus viikolla, nottei niitä vuasien aikana menetettyjä tunteja saa koskaan takaasin.  Eikö? Sanoosin, notta eikös syksyn aijan siirto taaksepäin tasapainoota? Miten niin...sittenhän vaan palatahan alakuperääsehen aikahan mutta eikös kuitenkin lopputulos ookkin +-0 lopullises aijanmenetykses? Moon ollu aina huano laskennos, mä tein sillä aikaa luruja pihas, ku muut opetteli laskentua.

Kelloja en alakaa turhanpäiten siirtelemähän, näkyy pian siirretyn kohoras pölytöön paikka. Turhia naulanreikiä ei tehrä. Pakko ainakin käyttää samoja nauloja, jos ny innostun peräti kellojakin siirtelemähän. Toki moon saattanu taas ymmärtää asioota väärinki, notta jos siirtääsin heräätysKELLOn toiselle pualelle sänkyä, niin sekin vois mennä tunnista.

Siinon kello, johona on 3 viisaria; yks pitkä ja 2 lyhyttä. Eikä yksikään niistä oo sekunttiviisari, solis neliäs viisari, jos täs mallis olis sellaanen. Outo kapistus, tuallaasta kellua mullei viälä ookkaan.

Aikaa muka siirretähän aina kesää ja juhannusta kohti. No höh ja pöh...kun tarkkahan miättii niin löytyy juhannus ja kesä sekä erestä että takaa.

Höh...son ny uus suamalaanen sana, jokon pääsny Kiälitoimiston sanakiriahankin. Jytky sanakin pääsi sinne, vaikkon käyttösanana nuari.

No...saivartelijanne sanoo ny teillen, notta siirtäkää AIKAA eteheppäin ja antakaa kellojen olla paikoollaan. Aijan siirto...jokon suameksi ja ohjekuvien mukahan sitä, notta siirrättä pikkuviisaria kolomesta neljän päälle. Varokaa sekunttariviisaria, jottei klapsahuta sormillenna.

Höh ja Jees. Vau!