Ny näitä on vähän tuunattu, mun siperialaasia huapikkaitani, filttitossujani! Yhtä palio ne herättää huamiota, tuunas niitä tai ei. Jokaanen sanoo, notta kyllä sulla on lämpööset kengät ja se on vissi tosi se. Pohojat saatan viälä laitattaa, pakkaasilla niitei kaipaa mutta heti ku vähä lumi tuloo lämpääsemmäksi, luje: floskaasemmaksi, niin tarttuu pohjihin. Kukako silloon eres huapikkaita jalakoohin tukkiiskaan? No, tietty mä. Niihin on niin heleppo puhjataa!

Sain valamihiksi Pyryn pikkusisarukselle peittehen. Pikkusisarusta ei oo viälä näkyny mutta kyllähän se siältä tulla tupsahtaa, heti ku kerkiää ja on valamis. Loppukuusta.

Se on alapakan villaa. Vaikken mä oo saanukkaan hankittua eläviä alapakoota, niin lankaansa ny kuitenki.

Mullei oo uutta fillaria, mutta jos olis tai tulis, niin pitääsin sen nimen salas jonkin aikaa. Räik-kösenki auton nimi pirettihin lootuksella kauvan salas, olikohan se sitten jokin E20?

Mulla on taas korva- ja poskiontelotulehrus, kakaraan tauteja, joten fillarinikin taitaa pian olla jokin vaalianpunaanen apupyärällinen. Totta se alakaa olla, notta taakseppäin täs mennähän pikkuhiliaa. Viikon eherinki olla muka jollain lailla terves eikä tyäkaverikkaan uskaltanu muuta sanua. Ei ne pahemmin ilimehtinykkään tai naamaansa väännelly, jossei sitten takanapäin.

Tää on ollu melekoonen tauti, ja muka vasta tulos Suamehen, jos multa kysyt, niin isoo flenssutauti on jo täälä! Tapasin ekan lääkärin, joka oli mun kans samaa miältä. Jossei tähän ikähän asti oo tiänny tavallisen lunssan tai influenssan erua, niin ny kyllä tiätää, ku tähän sairastuu. Moon ny nuurunu yli 15 kk yhtä soittua eikä toista päätä taharo näkyä! Niin on menny voimakkin, notta ku kävelin kiriastosta kotia yhyren kirian kans 800 meeteriä, niin 200 meeteriä ennen koto-ovia miätiin, notta soitanko taksin.

Äitini tapas sanua, jos sille valitteli pään olevan kipiä, notta onko persustan hyvä olla? Jos oli, niin sitte piti lähtiä kouluhun.

Ny on perusteltu potilashotelleja, ainakin Tamperehelle. Mulla on sellaanen tunnet, nottoon perustanu tänne kotiani oman potilashotellin. Sillä erolla vaan, notta nyt pitääs kiiruhtaa inhoamille aamupesuulle ja sitten huapikoora töihin. Jossei sitten kovalla pakkaasella vahingos kävele ohitte? Hmm?

Paan tuan tv:n kiinni...ny siälä jalakapalloolijat kuulemma painii loukkaantumisten kans. Uus laji?