Johonakin maas (kuulin taas teeveestä) on mellakoota, ku jokkut haluaa ennenaikaaset vaalit ja toisilla on keltaasia paitoja ja toiset onkin pannu päällensä punaaset pairat heti aamusta. 

Miltähän tuntuus, jos meirän kunnan-johtaja laittaas viästiä vaikka tvitteris, notta kansalaaset, pitää ny vaan pirättäytyä iltahan asti väkivaltaasuuksista. Sitten iltaruaan jäläkihin saa taas väkivaltaasesti rymistellä kylillä. Ja kunnanisä miättiis sillä välin, notta pistääkö pystyhyn ennenaikaaset vaalit ja jossei pistä, niin jonkun färisten paitojen omistajat loukkaantuu ja vetää hernehen nenuhun ja rupiavat väkivaltaasiksi. Luvan kans.

Istuusin keittiönpöyrän ääres hirvikeittoa lusikoomas kluteenittoman leivän (parilla metvurstin siivulla) kans ja rupiaasin suupiälet pyyhittyäni ainoomahan lähtyä. Multa koron päämiäs kysyys, ku kampaasin tukkaani ja kattoosin näkyykö roleksi, notta mihin sitä taas muka ollahan menos?!? Sanoosin, notta väkivaltaalemahan tuahon nurkan ja piin taa.

En saisi vitsaalla tuasta, se on arkipäivää johonakin päin mailmaa. Ja moni väestä saa isookipiääkin. Mutta sanompahan vaan, notta kyllä me ollahan laillansa sivistynehiä ihimisiä täälä kotomaas.