Näpistys on 3 §:n mukaan kyseessä, jos teko on kokonaisuutena arvostellen vähäinen...sanoo kotomaamme lakikin. Notta teko on siis vähäänen, kun en itte tarvitte sitä alushamesta. Tuas oikialla on kuvas tua markkinamainoslakana, joka roikkuu puiren välis narulla tien vieres pienes mettikös. Moomma laittanu siihen aina jonkinlaasta pyykkiäkin, niin se tuloo havaatuksi paremmin; sekä hyväs että pahas. Pääasia, notta puhutahan ja havaatahan.

Tos kuvas ei näjy, notta siälä retajaa sukkanauhaliivikki. Vaalianpunaaset. Tälläsin narulle puisilla pyykkipoijilla sellaasen komian valakoosen naisten alushamehen (niin, harvoompa niitä onkaa miähillä) ja tiäsin, notta se tuloo taatusti ottamahan jotakin kupolihin, ku oon jo kuullu, nottei sellaasia ollu 1700-luvulla. No, itteasias, ei silloon ollu muakaan viälä. (Tiäsittäkö muuten, notta niiren alakuperäästen puisten pyykkipoikien teheras oli täällä vuonna jotakin!)

Perjantakinen saret piiskas reippahasti mainoslakanaa, josta katkes toinen kiinnitysnaru. Menimmä koriaamahan sitä tänään ja hämmästykseni oli melekoonen, ku 2 puista pyykkipoikaa oli nätisti viäretysten mättähällä mutta alushames oli karonnu. Ei ollu mihkään tuulikaan viäny, ei roikkunu oravan kans kuusen latvaskaan. Joku oli tarvinnu sitä.

Jos havaattetta, notta joku kulukoo kylillä koria valakoonen alushames kesätanttuna, johona on rinnuksis pitsiä, niin se kuuluu pyykkinarulle! Jätin sinne ne pyykkipoijakki...