Alakaa olla kevättä pihalla sekä rinnuksis. (Siis en ny oo alaannu sanomahan ruakaroiskeeta, viikkokatsausta rinnuspiälis miksikään kevääksi.) On sellaanen tutina, notta pian saan fillarini, Mumma GT:n pihalle varastosta. En oo kyllä käyny tarkistamas, notta onkokaan se enää siälä. No, kukas sitä olis hualinu.

Mua on alakanu kiinnostamahan sähköpyärä. Meinasin aivan kirioottaa notta sähkötuali, höh.
Kattelin jo kuuklellakin sähköfillareita. Ulettuukohan sähköjohto ruakakauppahan asti?

Tääkin ois mukava, pitääs olla vähän vanhemman näköönen ja oloonen, niin ei kaikki heti havaattisi, notten polie enää itte. Tää olis oikeen krossifillari. Vois pompautella ittiään maantiältä kiveyksen ylitte pyärätiälle. Täs ei moottori näkyysi mutta pua olis aina kuraroiskeis, ku ei oo rapakaarta.

 Tää olis ihan ihku! Iliman tuata flikkaa. Ajatelkaa ny, kun mennä päristelisin tämmösellä kylänraitilla. Mihkä täs laittaas maito/möövenpikki –ostospussin? Tuas taitaa olla kyllä koppa eres(?) vai laittaasko peräsverettävän peräkärryn? Muistaaskohan sitä sitten, notta perä on normaalia pitee? Sen leveyren oon jo ittekin havaannu. Ku menöö kyykkyhyn seinänviärehen niin nopiaa kopsahtaa poloville, keho muistaa vanhan etäisyyren seinästä muttei muista, notta perä ottaakin seinähän palio aikaasemmin ku ennen.

Selviääskö tualla sähköfillarilla ehjin nahoon? Kyllä mä uskon, notta siinä on jarru. Mutta kiapahtaako se heti nokalleen, ku vauhti loppuu? Ei se vauhti vaan se äkkipysäys saattaas teherä isoonkipiän.

Molisin kyllä eka, joka tualla huristelis täälä päin. No, sei olisi eka asia, johona moon ollu eka. On aika tukevan olooset pyärätkin, ei menisi seisoma-alusta keskeltä heti kuapalle. Toivottavasti mun flikkani eivät ny joura tätä lukemahan. Ne tuntis myätähäpiää ja alakaasivat huakaalemahan.