Keitä ne on ne sankarit...Keitä ne on ne nykyajan lotat? Keitä ne on ne nykyajan peräkamaritytöt ja -pojat?

Olin kuulemassa taitelilija Soile Yli-Mäyryä. Pitää heti kehuskella, hänellähän on juuret Etelä-Pohjanmaalla.

Hän esitti hyvän kysymyksen, että onko nykyaikana lottia? On on, tulimme siihen tulokseen. Onhan niitä. Pystyviä naisia vaikka kuinka paljon, jotka taistelevat asiansa eteen. Usein törmäten lasikattoonkin.

Itselläni tuli heti mieleen Lenita Airisto ja Soile Yli-Mäyry. Ovat kamppailleet tiensä tunnetuiksi naisiksi ja jos ei sitä pidetä meriittinä, niin ovat kuitenkin vieneet kotimaatamme maailmalle taiteellaan ja osaamisillaan. Tässä vain kaksi nimetäkseni.

Hän esitti myöskin kysymyksen, onko nykyaikana peräkamarityttöjä ja -poikia? On on. Ne ovat niitä, tubettajia ja somettajia, jotka pikkuhiljaa jäävät elävän yhteiskunnan ulkopuolelle, yhteiskunnan, jossa on ihmisiäkin. Käpertyvät omiin oloihinsa puhelimineen, ipadeineen, tietokoneineen. Pitävät yhteyttä twittwrissä, mesessä, somessa, luovat muurin ympärilleen. Elävät virtuaalimaailmassa, virtuaaliystävineen ja -rakastajineen. Kaikki hoituu eetterissä. Taiteilija sanoi hyvin, että jos lähtisivät maailmalle katsomaan toista, verta ja lihaa olevaa ihmistä, niin pitäisi varmaan opettaa pussaamaankin.  

Kaikki eivät sinne virtuaalimaailmaansa käperry. Mutta niitä on jo nyt olemassa. Ihmisiä, jotka elävät vain ja ainoastaan virtuaalimaailmassa. Virtuaalitodellisuudessa.