takatas-normal-normal.jpg

Minen ketään plokinkirjoottajaa tai lukijaani ny poikotoo, vaikkei mua ookkaan näkyny. Mä häärään ny viikonlopun Takataskun Joulus. Sen ovet pitää saara auki maanantaiaamuna. 

Voisin sanua sen verran, ennenkö lähären sinne taas järiestelemähän paikkoja, notta moon vähä tyrmistyny, ku tyäskäyviä ihimisiä moititahan ny lounassyämisistänsä. Eikö meillä ny täs maas muuta murehrittavaa oo, ku toisten syämiset ja varsinkin se ruakamäärä, mitä töiskäyvät ahtavat mahaansa.

Toimittaja otti erellämainitun asian esille ja kysy joltakin miäheltä, jonka ammattia minen ehtiny kuulla, notta mitä miältä miäs on siitä, ku melekeen kilon verran ihmiset AHTAA lounastauolla ruakaa mahaansa (mihkäs muualle?). Miäshenkilö sanoi, että onhan se nyt vähän ymmärrettävääkin, kun se on monelle päivän ainut lämminateria, notta silloon syärähän. Ja lisäs viälä, että matalapalakkalaaset voivat tosiaan syärä sen ainuan kerran päiväs. Toimittaja siihen pyärittelemähän silimiänsä, notta kyllä ne suurempi palkkaasetkin kuulemma voivat syärä saman verran!

Miäshenkilö sano hyvin, että mitä sitten.

Aivan. Aivan! A.i.v.a.n! Mitä Sitten?

Kaikki Kyttääjät, Toimittajat, Tutkijat, Isoot Veljet ja Hellapoliisit ... sou vot. Se syää niinku haluaa ja maha vetää, jollon ollu massis rahaa lounahansa ostaakkin.