... kyllä Siperia opettaa ja teköö lämpöösiä huapatossuja! Katto ny Eeva, ku on komiat! Kiitos sulle isoosta vaivannäöstä!

Täs mollahan justihin tultu pihalta, lumi on jo peittänyt...tossujen nokat!

   Voi että, ku moon ylypiä. Mulla on niin nätit ja sopuusat huapikkahat, nottei paremmasta väliä! Laitatan näihin kummipohojat, ku kerkiän ja sitten saatan tuunaalla tammikuus. Laitan vaikka virkkauksia tai salamiakkikuvioota, niin saa sanua notton samas varres sopuusasti pohojalaasuus ja rys...venälääsyys.

  Ei oo konehella tampattu varsia kivikoviksi, näihin voi tosiaan vaikka ommella jotakin kiinni ja nei oo siltikään mitään ohkaasia. Varret! Ei menny pakkaanen eikä tuuli läpitte koko jouluna ja näihin mahtuu housunpulttujakin sisälle!

Olga oli saanu hyvät naurut, ku multa oli tullu kaks (2) joulukorttia. Soli tiänny heti, notta on se menny! Muistini! Laura taas purskahti nauramahan, ku sai paketistaan muumilaakson pyyheliinoja...sano orotelleensa niitä jo kaks vuatta, ku molin sille sanonu, notta olin niitä sille hommannu ja luvannu antaa ... jouluna. Mei kyllä puhuttu, mikä joulu! Tuli kummasti vastahan siältä aarrekaapistani; ei Laura vaan ne hantuukit. Ei nollu viälä yhtään perstonnehiakaan. Kelepas paketoora. Minen vaan ajatellu, notta Laura niitä muistaa. Enää.

  Ny voi niinku sanua, notta tälle vuarelle kaikki on toristettu. M.O.T.