Saksanmaalta asti sain tällääsiä.

Kitty kävi lomillaan siälä ja tiätysti kirppareita tai jotain sellaasta vastaavaa nuohoten löysi näitä ja nyt ne sai koron mun tyätä. Voi ett-ttä, sanoos Pyry-poikakin. Ny pitää etsiä kiva paikka näille….

Rahtasin tv töllöttimeni kellarihin tyähuaneesehen, eiku lorvihuaneesehen, niinku PIU sanoos. Meinasin kyllä kualla sen kantamisehen, tv:n ei PIU:n, joka portahalla alahappäin hoin, notta viälä yks, viälä yks jne.,  ei enää ku meeteri. Mulla oli rinnuspiälekkin aivan pölys, ku sain sen laskettua käsistäni. Tulipa siivous samalla hiellä. Sei ollukkaan mikään kapoonen tv, soli kans tälläänen leviäperäänen. Vanhaa mallia. Molemmat.

Siälä mä sitten het tykkänään kuvittelin, notta nyt mä voin vaikka vähän siivoskellakin tv:n kylymäs loistehes…mutta mitä kakkaa…hain syätävää vintiltä ja istuksin kiikkustualis ja kattelin tv:tä. Oli se päällä, pöyrän päällä ja virtaki kytkettynä. Pitihän sitä ny vahrata, tuskalla tuatua.

Reikanmaa voi erota. Seuraavaksi voi samaa eherottaa Saapasmaakin. Oisko se ny niin kamalaa, jos niiren vaikka annettaas teheräkkin niin ja laitettaas nimi paperiihin, nottei niiren tartte hakia pualen vuaren harkinnan jäläkihin yksin erua. Tai painettaas vaikka lisää hynää, tehtääs sellaanen setelirahootus, joka taitaas laskia rahan arvua, mutta sou vot. Kaikkihan se olis vaan keinotekoosta. Hirrrvittävästi enerkiaa ja uutisaikaa on jo niihin haaskattu. Ja rahaa.

Jestas sentähären. 520 päivää on tulevien kosmonauttien ja astronauttien joukkio viättäny aikaa suljetus tilas. Minen haluaasi olla siinä joukos, joka ne päästää siältä pihalle. Toki ei oo posti tuanu sellaasta eherotustakaan. Non leikkiny avaruusleikkiä. On se kans yhyrenlaasta. Laitettaas ny ensin kuntohon maanpinnalliset asiat ja sitten vasta lähetettääs lisää roinaa, rojua, ihimisiäkin, korkeuksihin. Sitten taas nekin alakaa tulemahan siältä alahan. Omia aikojansa. Menöö monta ruusupuskaa.

Minen saa kiältäni rullalle, ei oo rominoova kiäli, on vaan resessiivinen. Mulle ei sopisi ammattina kiälenkääntäjä.