IMG_3824.jpg

Suvun koirakiikku palasi taas hetkeksi aikaa mun pesueeni kiikuteltavaksi. 25 kiikkuajaa on ollu, tai Hilja (n,4kk) on 25:s kiikkuaja, sitten kun tyttö osaa olla istumas ymv. Kiikku on tehty vuanna 1924 isälleni, paappansa Tuomas Valo (ent. Suomi) teki, notta niinku 92 vuatta on kiikku jo täyttäny. Hyvää ja vankkaa tekua on, kiikku on tosi hyväs kunnos, vaikka vauhtiakin son saanu lairasta laitahan. Siskoon flikkani Anne on maalannu uurestansa alakuperäästä färiä kunnioottaen.

IMG_3825.jpg
(kiikun pohjassa kiikkujien nimet, Hiljan nimen perään kirjoitan vielä sukunimenkin, on jäänyt vauhdissa pois))

Tekijä Tuomas Valo, entinen Suomi. Pakko tähän ny laittaa nottei Tuomas muuttanu sukunimiänsä naimisihin mentyään vaan kun se lähti Amerikkahan. Sanoi, nottei viä koko Suamia mennesnänsä. Notta mummani sitten synty Ameriikas Valona. Höh.

Niin, vauhtia kiikku on saanu lairasta laitahan, tuvan nurkasta toisehen. Muistan viäläkin, kun oikeen otti isoon vauhriin niin kiikkua pystyi viämähän hyppyyttämällä etehenpäin. Taistaaskohan nykylaattiat kestää moista vauhtia?

Hyvä kun moon jo näin vanha, notten enää maharu kiikkuhun, niin ei tuu näytettyä lapsenlapsille kuinka tällä voirahan mennä. Taitavat ittekkin sen viälä keksiä.