Luin Doseurista, son uusi kaffipöönien suaratinpaperi! Minen viitti kiroottaa sen nimiä tähän (tuloo pian samanlaanen mairen välinen selkkaus ku B:lle ja T:lle plokinkirioottamisesta), mutta kyllä te sen tunnetta, son 1 x 4 ja punaanen kansi ja alakaa M:llä. Son useen kaupas kaffipakettien alapualises hyllys.

On varmahan erittään rakentavaa ja kehittävää tutustua siihen. Suaratinpussis on kohopainettu annosteluasteekko! (Aaltoja!)  Sitä moon justihin kaivannukki! Ihimitellä saa, miten moon voinukkaa osata mitata kaffinporoni oikeen vaikka osaan mä laskia ainaki kahtehentoista. Suaratinpaperis on  valamihina mitat kohopainettuna 2, 4 ja 8:lle kaffikupilliselle.  Sellaaset aromiasteekot (aromskaaloja ruattiksi). Hianua. Vanhanaikaaset kaffipöönin mittalusikat joutaa kirppikselle, senku vaan kaataa suaraa purkista tai paketista pöönit kohomitootettuun suaratinpaperihin.

Melekeen jännitän huamisaamua. Saankhan mä nukutuksikaan? Son sellaanen eka kokeelukerta suaratinpaperiviivoolla. Minen näje iliman silimäklaseja mitään, mutta useen osaan niinki laskia kaffimitallisia, vaikken ääneheni laskekkaan. Nyt pitääs laittaa pööniä viivoohin asti. Silimäklasiittaki.

Siinon viivat 8:lle kupilliselle. Sei riitä. Minen osaa vetää omaa viivaani siihen yläpualelle, ku se levenöö; mistä mä tiärän, mikä kohta on 10:lle kupille? Ja sitten jos joku aamu saanki päähäni keittää vaan 6:s kupillista, niin 4 ja 8 kupillisen viivojen välis on melekoosen kapia rako, miten siihen voi tiätää laittaa kuuren tai seittemän kupin pöönit?

Tämä o ollu vähä raskas viikko kaikenlaasine ajatuksineni; lemmehtynyt ymv.sanojen mures ja ny pökkäs viälä tämäki ongelma. Aromiasteekko on tarkootettu kaffin oikiahan annosteluhun; moon ollu sitten tositosi kauvan annostelun väärinkäyttäjä tai väärän annostelun oikeenkäyttäjä.

Paree mennä pian maata, niin on huamisaamu nopiempaa ja jännitys saa huipennuksensa. Ku ny vaan muistaas ne kohopainetut viivat. Laitan muistilapun kaapinovehen, johona lukoo 10 viivaa.