Moon ny niin tuahruksis, notten kerkiä pysähtyä ottamahan valokuviakaan. Mullei oo kyllä mistä oikeen kuvia ottaaskaan...ottaasko tuasta tyähuanehen (luje: lorvihuanehen) seinästä, johonka laitoon kiinni sinitarralla erilaasia vanhoja nappipakkauksia, nappilevyjä  ja kopeloontisukkuloota.... Kopeloontisukkuloota!? Mistä tua sana ny tuli? Tarkootin, notta nyplööksen sukkuloota, nypylöjä.

Emmä seinästä ny kerkiä kuvaa ottaa, pirättä mua muutoonki jo ihimeellisenä, piänellä i:llä.

Niin...sain Saivartelijalta, ex-yläkertani Saivartelijalta sähkööstä postia, notta niiren pihas oli ollu kaksin kappalehin jätesäkkiä täynnään tavaraa, ku soli tullu eileen kotia! Jotakin vaalianpunaastaki niistä oli näkyny. Onneksi siltä oli melekeen menny yäunet (soli sille oikeen, miksei menny kattomahan!), ku se oli murehtinu, josko niis olis ollukkin villalankaa. Aamulla ei sitten niitä jätesäkkiä ollu enää ollukkaan pihas, se siitä pussien kollaamisesta ja vilkuulemisesta, notta näköökö kukaan...

Saivartelija kiriootti:" Säkkien häviämiselle voi olla kyllä sellaanenkin luannollinen seliitys, jotta roska-auto olis käyny eilisillan ja tämän aamun välillä, mutta solis tosi tympiä seliitys. Paljo mukavampi olis ajatella, että joku, huom!  joku olis tullu yäsyrännä fillarilla esim. pellavatanttu päällä niitä tonkimahan ja nähäny siälä jotain miälenkiintoosta tai eres vähän sinnepäin ja viäny säkit mennesnänsä ja nyt ne samaaset säkit, tosin enemmän tai vähemmän vajaina lojuusivat nyt yhyren toisen kerrostaloon pihalla nojaamas karkiajäteroskista."

Voi kauhiaa...yhtään en mä ny tiärä, mitä joku heitti poikes. Kaikkia haluaasi tiätääkkään mutta josko meni kaatikselle jotakin vanhaa ja hyvää tavaraa, nappia, rautaasia vetoketjuja, lankoja, vanahoja kirjehiä, kirioja, lehtiä, pitsiä, kenkälestiä, penkkiä, lavittoota ja piironkeja...

Voi kauhiaa...nuan ei oikeen saisi teherä, notten mä tiärä mitään lähiympäristös tapahtuvasta hävityksen meiningiistä. Voi kauhiaa...Äläkää ny kuitenkaan alakako soittamahan mulle yäsyrännä salaasista jätesäkkikeikoostanna, notta tuunko pengastamahan. Minen kehtaa kuitenkaan tulla. Sen verran osaan käyttäytyä. Muutoonki riittää puheeta.Tuakaa vaikka tuanne meirän roskakatoksehen jätesäkkiä kerrallansa, pengastan siälä sitten salaa.

Tuas erellä jo kerkesin mainita, mitä voitta säkkiihin laittaa, jos poistoja alakaatte teherä. Mitään märäntynyttä, litkuusta ja käärmehiltä tuntuvaa säkkiihin että sitte laita. Jokin rääpy tuloo olla antaeskin.