Soittelen joskus väärihin numeroohin ja väärille ihimisille. Siinon sellaanen syy, ku puhelimen nappulat ei ookkaan samas järjestykses ku on laskukonehen nappulat! Ja ku ikänsä on naputellu laskukonesta, niin se numerojärjestys tuloo selekäytimestä asti! Minen tajua, miksi nappulat on niin eri järjestyksehen niihin laitettukaan! Miksei ne voi olla samas järjestykses? Puhelimes alakaa 1:llä numerot ja laskukonehes 7:lla. Höh.

Mullon muisti, paras muisti, sormenpäis. Oonki joskus maininnu, notta jos mä poltan sormenpääni pahoon, niin multa menöö muisti. Se loppukin.

Niin … soittaa väärälle ihimiselle…son kuitenki täysin oikia ja mahrollisesti aivan suaraski seisova ihiminen, jolle se puhelu menöö. Miten se silloon voi olla väärä ihiminen?

Samoon numerokin. Jos joku soittaa mulle ja sanoo, notta anteeksi ny, tuli väärä numero, niin pitääs sanua, nottei se ny väärähän numerohon tullu sun puhelus, ku se kerran mulle asti tuli. Ja mulla on aivan oikioota numerootakin puhelinnumeros enkä minä oo mikään väärä ihiminenkään. Suaraskin osaan seisua.

Vääräs moon useenki, muttei sitä lasketa ja sitei saa tunnustaakkaan.

Onneksi omahan kännykkähän saa taltioora tuttujen ja miksei viarahienki numeroota, niin ei oo härän päivää. Ei vai? No, joskus moon juhannusviikolla (kauvan sitte, ku likat oli viälä kotona) laittanu pualijauhoosia tekstiviästiä. Piti riirellä tyttären kans puhelimen välityksellä, itte seisoon kaupan makkaratiskillä, ku riitamme alakoo. Makkaroota tutkiesnani naputtelin samalla viästiä ja komentoja kotiappäin. Sormi ehti havaata, notta ny lähti väärälle(!)  ihimiselle viästi muttei enää voinu mitään. Hammaslääkärini sai viästin, notta ny on paree vaan olla kotona eikä simppaalla.

No, tiärän mä sellaasenki tapauksen tältä kesältä, ku yks äiti laittoo tyttärellensä aamuyästä viästin MIÄHENSÄ kännykästä (muka isoompi merkitys tyttärelle, jota ny uhkaaltihin), ku sei ilimestynykkään provinssirokista kotia sovittuna aikana, siis tytär ei ilimestyny. Niin... äitinsä laitto viästin tyttärelleen, notta josset ny ilimesty 10 minuutis kotia, niin on tupenkrapinat ja juhannukses jourut viättämähän meirän kans, elikkä vain mökki sitten kutsuu! Ja pualihämäris pani viästin menemähän sormet kiukusta täristen.

Tyttären etunimes oli 2 samaa alakukiriaanta ku miähen kännykäs olevas liikemiähen sukunimes. Mutta soli siinä vaihehes myähäästä pirätellä, ku kakkat oli jo pöksyys.

Se viästi meni miähen yhrelle asiakkahalle, eikä niin likisellekään tutulle. Miäs oli kertonu sitten vaimolleen tultuaan tyämatkaltaan, notta Kyllä Oli Tosi Kiva Istua sattumalta sen viästin saanehen miähen viäres lentokonehes! Liikemiäskään ei ollu ottanu puheeksi kuukauren takaasta saamaansa viästiä eikä liioon tämä miäskään ollu keherannu puhua mitään. Oli smool tolokattu aivan muita asioota.

Minen ymmärrä...molisin kysyny siltä liikemiäheltä, notta menikkös sä silloon aijoos kotia provinssirokista??