Vilukissi miättii, josko se rupiaas yleesurheeluvalamentajaksi. (Kuka nauro?) Oon ny kuunnellu kuinkon vähä kamalaa, ku käynnis oleviis kisoos on niin kuumankostia ilimanala. Sen toki ymmärrän, notta sellaasen ouron ilimiön kans on vähä vaikiaa sopeutua.

Mutta että sanotahan jo etukätehen, nottei tuu mitalia! Että pistetiloolle ku eres pääsis. Anna mun kaikki kestää, ollahan pessimistisiä jo etukätehen. Yksi korkeus- tai pituushyppääjä tyttönen sano, nottei oo oikeen pääsny jyvälle viälä kuinka pitääs. Mitäh? Ammunnoostako ny onkin kyse?!? Ei oo päässy jyvälle? Mitä himskattia sellaanen teköö sitten kisoos, jossei oikeen tiärä, miston kyse. Aivan sama ku minä menisin sinne antamahan taironnäytteetäni ja kokeelemahan pääsiskö pisteelle. Mullei oo mitään jyvää.

Suurella kirkolla haastateltihin ihimisiä, notta saako omaa mettää hakkauttaa vaiko eikö. Jos saa, niin kuulemma tulis ottaa puu kerrallansa niin kuin ennen vanhaan eikä mettäkonehilla. Jaa-a. Taitaas puun hinta jäärä sitten omakustanteeseksi. Mä sanon, notta koko ilimastonmuutoksista puhuminen menöö ny aivan äärilaitoohin.

Ulokomailla palaa mettää milijoonia hehtaaria. Siinei valakia kysele, notta poltanko puun kerrallaan vaiko klimpiis. Siinä palaa puu poikinensa yksi kerrallaan tai rysäpäin. Lopputuloksena kaikki hiilinialut on mustaa nokia ja harmaata tuhkaa.

Aivan täs alakaa hengästyttää niinku Gretaakin puheisnaan.