Mihkäkö oon käyttäny kaks kokonaasta päivää? Ensin siivosin ja laittelin tavaroota paikoollensa nähräkseni, onko tää mun resirenssini ollenkaan vaiko jonkun muun. Oli mun, tutun näkööset lavittat tuli esille.

Ja sitten...moon jatkanu omaa "tapiola" -seinääni. Muistattako sen Tapi olan vakuutusmainoksen tv:stä...se mihinä se täti  esitteli jollekin nurkanvaltaajalle niiren osakkeenomistaja ja koko seinä oli täynnään osakkeenomistajien valokuvia. Mullaki on ny "tapiola" seinäni. Hyvää matkaa siis muorostumas, kehyksiä ei ollu tarpeheksi. 
Keskellä on Suomi -suvun sukutaulu. Meinasin laittaa pari lisää mutta niis oli paperia yhtäsoittoa 2,5 metriä, kumpaaseskin! Mihinä kummas niin palio onkaan paperia myyrä, Ameriikas on. Noli lähetetty siältä; Torkon suvusta.

Moon eläny taas melekoosis muistoos. Vanhin kiria on vuarelta 1845. Yritin varovaasesti kattella sivujen välihin, josko löytyys rakkauskirieetä taikka eres vanhaa rahaa. Löyty valtion ostokortteja. Lopetin siihen, liian iso tyämaa yhyrelle iltaa.Kärekkin haisoo ja nenä...tositosi vanhalle. Vanhemmalle ku mä.Tuas pöyrällä on pilliklupi -askikin, vuarelta 1970 tai jotain...takana lukoo, notta son Eelin viimmeenen tupakkiaski. Yhyreksän vuatta se kerkis olla sitten polttelemati. Sisällä on tupakkiholokki ja tikkuaskikin.

Lisää taas toiste. Seuraavas kiriehes. Mä oon pakannu kaks nättiä paffilaatikkoa taltehen, mustan silikkipaperin välis on kiriehiä, valtion ostokortteja, kuitteja, sopimuksia, hautajaaskutsuja mustine paperinreunoineen, hääkutsuja, pisneksen alootus- ja lopetuslaput ja palio muuta...syränalasta aivan otti, ku niitä selasin. Menneesyyttä. Löysin jopa isäni vanhempien, toisen mummani ja paappani Ailin ja Johanneksen hääkutsun,16.12.1922.

Likat ei taira ny tykätä...nei löyrä musta mitään mutta v. 1892 ja 1896 syntyneiren elämää kylläkin!

Jotenki ny tää ajatus on sellaanen, vähä alavireenen, menneesyys on täs viäres. Ensin se pamahti ku yhyrysvalloos Armstongin Niili kuali, se meni kuuhun samana yänä ku Maijamumma kuali. Maijamumma ei koskaan tullu sitä tiätämähän.

En voi ny kirioottaa yhtä runua, jonka löysin, tuun kysymähän teiltä joko tunnistatta vai mitä. Kuuklettamalla ei löytyny. Mumman käsialalla kiriootettu. En tierä sen runoollehen mutta mitä sitä koskaan tiätää.

Mä meen ny saunahan, siälä on hyvä pirauttaa muutamat kyynelehet. Ja tulla sitten takaasin tähän päivähän.