Uutishuanehelta huamenta:

Kuulikonkohan mä toissapäivänä oikeen, nottei oo oikeen laillista antaa samasta rikoksesta toistamisehen tuamiota, nottei niinku saisi kahtehen kertahan rankaasta. Kyse oli ylinopeuresta, kortin poisotosta ja kait sakottamisestakin.

Kuulostipas ourolta. Jos mä ryästääsin paikallisen ruakakaupan, saisin siitä rangaastuksen ja sovittaasin sen, niin saisinko sitten taas joskus joutilahana aikana ryästää sen uurestaan ja siitei mua sitten enää voitaasikaan rankaasta, ku kyse oliskin samasta rikoksesta, josta mun olis jo joskus tuamittu? 

Mikäs se rikoksenuusija sitten on?

Onhan se aina toistamisehen ylinopeuren ajamista, jos kerran niin teköö uurestaan. Jos 3 kertaa kärähtää ylinopeuresta ja sais sakot joka kerran ja sitten menis kortti yhtööseksi nimismiähen kans, niin mikäs sama rikos se nyt on? Joka kerran uus ylinopeus, uuret sakot, vaikka sama nilikka oliskin ollu kaasulla oikoosena.

Tuloo oikeusoppinehille taas palio purtavaa ennenku tämäkin asia on selevitetty. On se rattijuaponkin autonrattihihin pöhönäs meno aina uus rikos. Jookosta!? Ei kai oikeusoppinehet ny vaan tähänki ota kiinni ja aloota puhumahan, nottei saa samasta rikoksesta rankaasta kahta kertaa.

Ku ny vaan ei menisi lapsi pesuveden mukana, kun oikeen alootetahan pilikkua...tuijottamahan.

Uutishuanehelta: Tänään tässä näkemiin.