Vaahterat on veretty kukkapenkistä poikes ja villiviinin taimien mettästys (iliman pyssyä) on alkanu. Nykypäivänä täytyy jo sanua, notta iliman pyssyä. On tämä elo niin kamalaksi menny ja sananvapauren nimis saarahan lukia kaikki pohojamutia myären leheristä. Jokkut asiat voitaas jättää kertomatta suurelle yleesölle, joku osaa kuitenkin ottaa piänestäkin asiasta mallia tai vinkkiä.

Tv:s aamulla muutama medianerustaja rossas kellonaijoolla, kuka kerkes ekaksi aloottaa uutisoonnin verkos suurelle yleesölle. Ihimisten ku pitää saara tiätää, miton tapahtunu, mikkä on syyt ja seuraukset, taustat ja motiivit ja kuka kuskas syyllistä vimpaksi taksilla ja mitä soli illalla viälä tehny. 

Onkohan meillä kasvatus siirretty pääsääntöösesti muille ku omalle kodolle. Tää viimmeesin, ku oli kuntien syy, kunnat on epäonnistunu hyvinvointipalveluisnaan. Noh, tästei enempää, nottei toreta, notta vain leheristöllä on sananvapaus.

Kotimaasuus on aika jännä juttu. Kuuntelin tv:stä yhyren ohojelmamainoksen: "Faces, uusi KOTIMAINEN game show". Justihin niin, tuastakin lauseesta on kotimaasia sanoja tasan tarkkahan kolome katees! Olis kiva nähdä miten samantyyppistä mainostettais amerikois. Ollahan me kyllä niin ulukomaalaasten sanojen perähän asias ku asias, notta melekeen alakaa hävettämähän. Huamasin täs kerraasti lehres piänen kotimaasen firman nimen...hahhah, siinoli heti perustamisvaihees ajateltu, notta mailma mennähän valloottamahan. Firman nimen peräs oli viälä ulkomaalasten sanojen lisäksi Ltd. lyhennekin. Oltihin menos englanninmaataki valloottamahan, ei riittäny Oy. Joskus kyllä ihaalen, ku tiätävät sellaasia lyhenteetä eres olevan olemaskaan.


Ny on muatia uus sanonta jostakin ihimisestä; se oli penaalin terävin kynä tai se ei ollu penaalin terävin kynä. Mullakin on penaali ja mun lyijärini on aina erittään hyvin terootetut! Ei ihimekään, kun kuluvat pätkiksi niin nopiaa. Pitääskin ostaa sellaanen teroottaja, joka oli kansakoulun opettajanpöyrän kulmalla. Kynä laitettihin reikähän ja sitten pikkuusta kampea veivattihin. Kuului sellaanen kiva äänikin. Muistattako? Mä tykkään terävistä lyijykynistä ja puhtahasta valakoosesta paperista. Silloon on viälä kaikki mahrollista. Uutishuanehelta heiny.