Muistatta varmahan tuan mun yhyren seinän. Mä löysin siihen uuren tulokkahan, joka on vähän suuree ku tua alimmaanen.

  Tämä lojuuloo nyt jossakin, kun pitäis purkaa koko kollaasi seinältä ja saara tämä mahtumahan siihen. Pitääs nostaa ylimmäänen korkiammalle. Mullon normaalia korkiee resirenssi, notta katonrajaa kohoren olis kyllä tilaa nostella. Mutta jos ottaasin valokuvan siitä systeemistä, miten sen teen, niin mua viätääs valakotakkisten joukos johonkin lepopaikkahan. Vaikken putuaasikkaan.

Tossa seinämän eres on heti kiärreportahat alakertahan, niinku sellaanen syvä kohta laattias.  Seinän ja kaitehen välihin ku saa tukittua pitkät tikkahat ja nousoo niille seisomahan, sille ylimmääselle portahalle, niin ...aikamoonen purotus tulis, jos niinku meinaas purota ja päästä hampahistaan. Ja jostakin muustakin ehiästä osasta krupis.


Täs on ny pakostakin joutunu kuulemahan vaaliista ja niiren jälkeesestä elämästä ja spekulaatioosta. Spekuloorahan, notta oliko jytkyvoitto vaiko torjuntavoitto vaiko mitä. Jokaaselle pualueelle jotakin positiivista löytyy. Riippuu kuinka seliittää. Ja kuka seliittää.

Mä vähän karehrin. MInkähänlaasta olis, jos olis sellaanen tyä, johona sais saivarrella ja spekuloora, jotta näin meni, eipäs mennykkään, ku näin meni muttei nuan tai niin. Jokaanen olis oikias. Jokaasen asian vois seliittää parhain päin tai olla justihin niin täysin eri miältä. Vois tehrä tyätään niin, jotta yrittääs pysyä jonkinlaases sovus tyäkaveriensa kans ja sais syyttää sitte aina toista osapualta, julukisesti. Eikä yhtään hävettääsi, nottei tulisi niin tulostakaan päivänmittahan aikaaseksi, pääasia notta olis palio puhetta ja spekulaatiota, kissinhännän vetua.

Miksi kummas musta tuntuu, notta meillä on tuala eruskunnas(kin) isoo hiakkalaatikko? Pannahan aamusta kotona parhaat vetimet päälle ja mennähän kattomahan, löytyysko tälle päivälle mukavaa sankua ja lapiota vaiko kerkeskö joku muu ne jo ottaa. Mennä ainakin kaatamahan toisen hiakkalinnat, jossei leikkikaluja löyry. Tai jossei pääse potkimahan hiataa, niin huutelis laatikon reunan takaa.

Pitääs hipsiä ny aamupesuulle, sanoovat justihin tv:s, notta alakaa pian vaalien asiantuntijooren keskustelu. Asiantuntija ehti jo sanua, jotta poliitikon tehtävä on pitää yllä positiivista asennetta. Justihin niin. Tehtävä: ylläpitää positiivista asennetta. Mikä olet ammatiltasi: positiivisen asenteen ylläpitäjä.


Opiin muuten justihin tv:n sääjutusta, nottei meille tuu koskaan pyärremyrskyjä, ku meillä ei oo meres +26 asteesta vettä isua kerrosta. Meillä voi olla vain myrskyjä ja trombia. Kuulin kyllä, jotta Sauk kosen Lea olis sanonu, jotta meillä voi olla vain zombia mutta se tarkootti varmahan trombia.

Ja opiin senkin, notta on olemas matala ylämatala. Se on sitä, ku on ilimas  ... niinku matalaa ylämatalaa.