Aprillinpäivä oli ja meni ja kastepäiväkin osui just siihen ajankohtahan. Orotin koko aijan, notta pappi nimen antaessaan huurahtaisi arprilliä aprilliä, syä silliä, jua kuumaa vettä päälle. (Joku hokoo, notta kuravettä)
Muttei huurahtanukkaan vaikka soli sellaanen pappi, notta ois voinu sen tehrä. Huumoria riitti vaikka muillekin jakaa.

Pyryhän ei piitannu muarollisuuksista mitään, yritti koko ajan vähän matkan päästä puhaltaa isoa kastekynttilää sammuksihin, notta pappikin sano jo johonain välis, notta kyllä mä sitten sanon, ku saa puhaltaa. En uskaltanu eres miättiä, miten paljon räkää Pyryn puhalluksis lenteli kastepöyrän eres.

 Pappi seiso pöyrän toisella pualen ja Pyry toisella. Molemmat piti omaa messuaan.

Kaffinjäläkihin olin meleko tyytyväänen, ku Pyry oli ollu kuitenkin meleko suijaa koko aijan, ei arvostellu pappia suuremmasti eikä hokinu, notta oot kakkapappi.
Tukkani nousi pystyhyn kuullesnani, kuinka Pyry kysy papilta, eikö Usko Eeveltti Luttinen tullutkaan? Pappi ei vissihin ollu kattonu mitään putousohojelmia, ku niin hämmästynehesti vain katteli ympärillensä. Mä sanoon, no ei tullu, ei päässy ja pakenin keittiöhön.

Sitten muistin, nottei Pyry tainnu olla lähettyvilläkään, ku pikkuveikkansa sai nimen.  Kysyyn Pyryltä, notta tieräkkö mikä vauvan nimi nyt on?
”Pulli!!”
”Eipäs, se on Elias.”
"Ei ole se nimi, ON PULLI!"
"No ei ole, se on Elias."
Hiljaisuus....sitten ihmetystä täynnään oleva kysymys:
"MIKSI!?"
”No, kun vanhempas antoi sille sellaasen nimen, Elias.”
”Onko se ELLA?!”

Juhlakalu itse väsähti  ja jäi pitkiihin tuumooksihin nimen annon jäläkihin.

Tänään Pyryllä oli ollut melkoinen lössi juhlijoita, 4 äitiä oli kokoontunut 3 vuotiaittensa kanssa ja uusien vauvojensa kanssa juhlistamaan juhlien jälkimaininkeja. Pyryn äiti oli mennyt rauhassa syöttämään Eliasta ja pian pian oli kuulunut huurahrus:"Älä vain Ami tule tänne!"

Eihän siinä auttanu Amin muu ku mennä kiirehen vilikkaa kattomahan, mitä kasa kakaroota oli saanu aikaaseksi...Vaatehuones oli tyhjätty kaikesta irtoavasta, mihin vain oli ultuttu ja sinne oli pantu leikit pystyhyn.
Samas kuului huurahrus:"Mitä jutinantähden...Miida, miksi olet alasti?"

Siellä pikku-Miida oli seisoskellut alasti eikä ollut moksiskaan.
Pyry oli loihinut lausumahan..."Pyly katsoi Miilan napaa!"