Heh, täs tuli miälehen sana; hornata. Monikohan tiätää, mitä se vois tarkoottaa? No, se tarkoottaa nukkumista, eikä aivan hiliaastakaan nukkumista. Kuuluu vihellystä ja pitkiä sisähänpäin vetoja ja taas pitkiä ulospäästöjäki (suusta!), sellaasta kaikenlaasta ääntelyä, son hornoota.

Piti kertomani, notta lujien yhtä kirjaa (kuka sitä ny kahta samalla kertaa) ja siinä toimitettihin, nottei Amerikas pääse armeijahankaan, jos on unissakävelijä! Sellaaset tyypit on kuulemma riski sekä ittelleen että muille, koska niillä voi olla käytettävissään aseeta tai ajoneuvoja. Eivätkä ne oo tiatoosia unitilas liikkehellä ollesnansa tekemisistään.

Mullei oo aseeta, ei oo ku niittipyssy, jokon melekeen aina katees ja piäni rautasaha, jota en oo nähäny sitten viimmesen sarekesän. Niin ja on mulla pitkävartinen magneettiki, joka kerää laattialta rautanauloja, jos niitä olis siälä. Toki keittiös on palio puukkoja ja perunankuarimaveitti, mutta non aina tylsiä, ku mullei saa olla mikään tervävä. (Siksi mullon viälä sormekki tallella) On mulla ajoneuvoki, son vanha England -polokupyärä, Mumma GT. Niin ja isoo punaanen potkukelekka, potkuri, jos on tallella, en oo käyny monehen kesähän kattomas, oliskos se johonaki varastos.

Minen liioon oo tiatoonen tekemisistäni unitilas, mutta minen mee koskaan unitilakävelyjeni jäläkihin takaasin petihin, etten olisi heränny. Aina oon tullu tiätämähän, mihinä heräsin. (Pahin paikka oli se alarappukäytävä piänes t-pairas aamuyästä...) Pääsääntöösesti pysyn kyllä omien nelijän seinän sisäpualella. Useen tuloo juteltuaki pehemoosia niis tilantehis. Omituunen höpöttäjä?

Parasta tuas kaikes oli ny se, notten pääse Amerikan armeijahan, mutta iski peleko, josko pääsisin tänne kotomaan harmaisiin? Täälei varmahan oo tuallaasta estettä? Minen jaksaasi enää mennä, ei oo kuntuakaan, niinku tv:ski täs sanottihin yks akuuttinen ilta. (Mansikin poikaki siinä toimitteli armeijan kletuus, soli kyllä sen näköönen poika, jolloli kuntua.) Tuskin mahtuusin niiren klettuuhinkaan, enää. Vuanna 93 sain viälä solomia housuja kiinni kikkien yläpualelle, notta pysyyvät marssies mukana.

Miten musta ny näin yhtäkkiä tuli isoolle yhteeskunnalle vaarallinen? Yälläki. Moon aina ajatellu, nottoon vain ittelleni häpiäksi aamuöisinä retkinäni alarappuhun.

Multei oo koskaan kukaan kysyny, notta miten lujaa pääset nukkuesnas?