Ollahan nyt jonkun aikaa viälä aijan hermolla. Mulle ittelle ei oo niin kauhiasti ehtiny tapahtua mitään kirioottamisaiheetakaan, joten ajankohtaasis asioos on aivan omiksi tarpehiksi. Kuuntelin eileen minis-teri Räsäskän toimittelua po-liisiverkoston karsimisesta. Toki voisko sitten toivua pollareitten vähennyksen yhteyres notta rikollisuuskin vähenöö! Ai, ei vai. No, ei sitten.

Kyseeseltä rouvalta kysyttihin, notta haluaasko se itte asua paikkakunnalla, jossei oo ollenkaan poliisilaitosta (meikäläänen muuten asuu sellaases paikas). Tai jos lähin poliisi olis parin saran kilsan pääs, sei siihen oikeen vastannu vaan totes, notta on sellaasia paikkakuntia olemas. Mutta pollareita tai niiren autoja näkyys yhtä palio liikentees ku ennenkin, koska voihan ne ajella niilläkin paikkakunnilla, jollei oo omaa laitosta.

"Tuuttako hakemahan tämän humalas häriköövän poikes nakkijonosta, se lyää kaikkia, jokka sen etehen erehtyy!?" "Joo, tullahan, pitele sitä ny siinä kioskillas sen aikaa ku tuumma, meiltei mee ku jotain nelisen tuntia." "Okei, selevä juttu, viän sen meille nukkumahan siihen asti."

No, kato sisäänen ministeri R.sano, notta voihan sitten käyttää vapaaehtoosia humalikkojen keräämisehen ja niiren yövyttämisehen. Justihin niin. Ei muuta ku palo-ase-mille keräät nakkijonosta sellaaset tyypit, aamuyäntuntiina, surenhetkenä. Sanot niille, "notta oo ny ihimisiksi, mitä sä sitä menit hakkaamahan, lyä oman kokoosias, ja mäkin oon sua lyhee, tuu följyhyn ny, niin mennähän tuanne palo-laitoksen tai kunnanta-loon kellaritiloohin. Tuu vapaaehtoosesti, mäkin oon vapaaehtoonen ja Räsäskäkin. Kyllä pollarit siältä tuloo ja jossei tuu, niin laihnaan sulle sähköhammashariaani."

Voi hyväänen aika. Koskahan ne teköö lain, notta pakolla meikäläänenkin joutuu hoitamahan pollarin hommia. Mihinähän mun ritsat on?

Ja sitten polii-sit ajelis autollaan, jos kerkiävät, joka paikas yäntuntiinakin. Mitäs jos lisättääs yäksi tunteja, passaas mulle hyvin, sais sanua sitten notta teen töitä 7/48. Pollarien autot olis liikkuvia toimistoja, minen tätä keksiny, vaan sisällä oleva ministeri R. Ne olis liikkuvia toimistoja, sei osannu sanua oisko takapenkillä sitten laser- tai mustesuihkutulostin, kaffinkeitin ja muutama arkistomappi. Pitäähän sitä ny allekiriootettuja paperia johonkin taltioora. Ja jossei partioova auto ookkaan maija-niminen, jossei kaikki mahtuusi samahan autohon,  niin juoksuttaas humalikkoa vaikka auton ulukopualella, kyllä se sais pitää ovenrivasta kiinni.

Vai ostettaasko niille sellaasia tanskalaases poliisisarias olevia isoja rekkoja, johona olis niiren kiriootuspöyrät, tiatsikat, tulostimet ja kuulusteluhuanekin. Tuas ohojelmas oli riiippumattokin! Laitetahan muutama milli rekkoohin! Säästettääs po-liisien palakoos!

Mäkin haluan liikkuvan kototoimiston! Laitan auton takapenkille lankoja, kirioja, mappia, tietsikan ja tulostimen, kaffinkeittimen, piänen jääkaapin maittilaa varten ja pakastin möövenpikin jätskiä varten. Kynän ja kummin. Hyyskän ja peilin ja kamman. Son Siinä!

Jaa-a, mullei ookkaan tulostinta. Eikä autuakaan. Fillarin joppari?