Vilukissin uutishuanehellakin teherähän jäläkipuintia. Eikä kyset oo tosiaankaan mistää ohoran taikka ruhkihin puinniista. Vaan Riiosta ja urheelustamma. Ja siitä kunnei me päriää.

On viikkotolokulla nautittu olumppialaasista ja nyt loppujen lopuuksi maraatahan siitä, kunnei tullu ku yks pronssimitali ja sekin jaettuna. Jaettu pronssitila! Hyi olokohot kuinka huanosti.

Moon uutishuanehen uutispäällikkönä sitä miältä notta suu ny säkkiä myäten. Urheelu on kiva asia niille, jokka jaksaa urheella muulloonki ku soffan ja jääkaapin väliä. Voimia se vaatii soffaperunanakin olo, kunnei saa kattella omia tuttuja sarioja tv:stä, notta on niistä oluppilaasista haittaakin jos kurjistumistakin. Minen kuitenkaan maraja. Nyt moon pahoottanu miälen siitä, kun aamulla toimittajatäti sano, nottei tullu ku yksi mitali ja SEKIN JAETUSTA pronssitilasta. No voi hitto, sanon mä!!

Jos flikka sai pronssia niin son PRONSSIA ja son mitalisija!

Loppupeliis suamalaaset on tooosi hyviä! Sen pyäriän pöyrän ympärillä urheelukisojen jäläkihin on ne viisahimmat ja parahimmat osaajat ja urheelijat! Niin on ollu aina ja näyttää olevan vastereskin. Tottapa ny tuloo toiset viikot jäläkipelejä. Voi hitto, sanon mä taas. Yrittävät selevittää, notta miksi ei saatu enempää mitallia. Jokin syy täytyy olla.

Notta mikäkö oli syynä, nottei suamalaaset saanu kun sen yhyren vaivaasen pronssimitalin? Sanonko ja paliastanko mä syyn?? No, okei, mä paliastan, ku niin sitä haluatta.

Syy oli se, kunnei meirän urheelijat ollu parempia ku muut urheelijat tai jossei tua syy kelepaa, niin syy on se, ku meirän urheelijat oli huanompia ku ne muut. 

Revi siitä.