Luvan kans ollahan ny imurin kans kumpikin omis oloosnamma. Sei häiritte mua enkä mä sitä.
Eilisillan harmittelin, ku ottatukasta joku haituva heilahteli silimän eres ja menin jopa kynsisaksien kans vessahan, notta leikatahan nii palio tukkaa pois, notta näkyy muttei häiritte. Eihän siälä mikään harmaahaituva ollu toistansa pitee ja sitten mä luulin, notta mulla on villakoirien kans asukkahina pikkuusia kärpääsiä, jokka lennähteli silimän eres aika-aijoon.

Puali kaharentoista mais sammutin olokkarista valot ja appajee, ku alako silimäs sätimähän. Laitoon nopiaa valot takaasin! Pöllämystynehenä seisoon hetken valoos ja ajattelin, notta eihän se ny nuan tapaa...riskoteekki alakaa pääknupis, ku valot sammuttaa. Sammutin valot...rohkiana seisoon paikoollani ja kattelin silimän sisältäpäin keltaasia tikkumaasia salamoota. Makkaris sytyin lukulampun ja ajattelin, notta ei sitten olla pimees...pakko kyllä tunnustaa, notta vatta alakas kramppaamahan samalla lailla, ku ukkoosellakin...pelokua soli.

Lujin aikani ja ouroksuun, ku silimän ereetti lennähteli aivan ku Is-lan-nin tuhkaa, mutta siiten osannu olla härissäni. Sammutin valot ja laitoon samantiän läskinpalat kii silimiis, nottei valoilimiö palaja. Kesken yätä heräsin ja tiäsin, mitä mulle tapahtu! En nousnu tarkistamahan asiaa, ajattelin, notta jos aamulla viälä näköö, niin sitten lujen, notta irtuaako musta osia.

Tämänki mä näjin aamun hämäris sängystä kattoen iliman silimäklasia sarvipää-hirvenä!

Aamulla aikani ku lujin netistä ter-veys-kiriastosta asioota, niin tulin siihen tuloksehen, notta oikias moon; irtuaa musta osia. Silimästä lasiaanen.

Lääkäri passitti mut käymähän naapurikaupungis näyttämäs silimääni. Sain niin pikaasen lähettehen, jotei ehtiny itte ers nähärä. (Kiitos Leila!)

Silimästä on ny lasiaanen irronnu, en havaannu kysyä, notta kokonaanko vaiko vähä-kokonaan, muttei oo viälä irrottanu verkkokalavoa eikä teheny reikääkään. Ny ollahan vaan orotuksis parisenviikkua ja toivotahan, nottei esirippu laskeuru silimän päälle. Mullon nuas silimäklasiis kivasti miinuksia, jokka ei ookkaan ny hyvä asia tähän juttuhun ja klöntiis juaksevaa vertaki ohennetahan, sekin pakkaa ny rassata lasiaasen omaa elämää.

Kaikki on myynnis, mikkä irtuaa! Muttei hätiä mitiä. Nähärähän! Ja jossei nähärä, niin kosketellahan!