Orotitta varmahan, ainakin jokkut, notta laitan kolomen kelloni kuvat, kun kelloja taas siirreltihin. En laita, minen tiärä, mihinä se kuva on. Neliä niitä kelloja on, jos totta puhutahan. On kesäaika- ja talaviaikakellot ja sitten on sellaanen kello, jokon pysähtyny kello 11, notta se on yhyrestoistahetki -kello. Siiten niitä vastapäätä toisella seinällä on kreivinaika -kello, joka suurinpiirtein näyttää oikiaa aikaa, kuluvaa aikaa.

Jotenki nyt taas nyppii lujaa keskushermostos, nottei paremmasta väliä. Moon sellaanen loukkaantumisherkkä ihiminen. En loukkaanu useenkaan kenenkään sanomisista, kun osaan kyllä sanua takaasikkin samalla mitalla mutta sellaanen tapaturma-altis moon.

Nelisin viikkua sitten kaaruun fillarilla liukkahilla, eniten otti luantohoni ja pikkuusen polovihin. 11 vuatta sitten katkaasin sääreni ja kantapääni, kun kävelin liukkahilla töihin. Olis pitäny juasta, niin ei olisi keriinny kaatua.

Nyt pakkasin töis poikes kerääntynehiä isoja värikasetteja ja niiren paffilaatikot piti aukaasta keräystä varten. Paffiloorat oli tosi liukkahia eivätkä meinannehet pysyä kasalla, notta olisin saanu se tasaaseksi kasaksi. Ei muuta ku mä menin niiren päälle seisomahan! Eihän sellaaset liukkahat paffiloorat paikallansa pysynehet! Koko kasa lähti kaatumahan altani ja minä kolomoossalkkovilla mahalleni. Käres oleva kaffimukikin lenti huitsinnevarahan mutta sainpas pirettyä pääni pystyähällä ja silimäklasit pääs (notta näki kaatua).

En lyäny muuta ku toisen poloveni tosi kipiää laattiahan ja niskat on nyt jäykät. On taas pää pystys toosi ylypiästi. Oon niinku selekähäni saanu, maani myyny ja rahat juanu. Ny on taas juaksemiset hetkeksi loppu ja paffiloorien pinuaminen. Pitääs viälä päästä fillarin lestalle tai niinku polokuumille. Kukaan ny lestalta polie. Eniten otti luantohon se, ku makasin laattialla enkä päässy silleen sutjakasti ylähän ja tiäsin notta jokaanen näki. Noh, vaikkei olisi nähänykkään, niin johan sen metelin kuuli, ku tälläänen siro palettitanssija rojahti laattialle. Ei menny muuten kuppikaan rikki! Ittetunto sai suurimman kolauksen. Typeryyrellä on hintansa.