Ny pukkaas uutta rojektia, vaikkonki lomaviikko menoillaan. Ny ansaatulla lomalla. Sairastamisten kans vähä niin ja näin, muttei niistä ny täs.

Jos asuusin kaupungis, niin voisin mennä roskalavalle tuntemattomana pengastamahan, notta mitä ihimettä nuas kaikis looris ja säkiis on!?!

Mutta ku asun täälä mihinä asun, niin ja roskaloorat on meirän pihas, niin ny en oikeen tiärä mitä tekisin. Tulin eileen alakuillasta kotia ja mitä mun vanhat silimäni näkivätkään! Roskalaatikkojen ympärillä oli jätesäkkiä, paffilooraa ymv. niin maan perusteellisesti, nottei enää isoohin roskalaatikkoohin mahtunu! Ja tyhymäki näki heti, notta oli tyhyjätty jonkun vanhuksen asunto!! Pihalle oli heitetty kaikki, siis KAIKKI. Uuren näköönen laattianpesinki ymv.ja pakastusrasioota näkyy vinot pinot pussin suusta. Nei kyllä mua kiinnostanu.

Puikahrin autosta sisälle muina miähinä...notta Mitä, Minäkö Utelias! Rapus tuli Yläkerran Saivartelija vastahan oman roskapussinsa kans, sille kerkesn sivaata, notta katto ny mennessäs, kuinka pihalla on roskia, palio roskapussia.

Yritin keskittyä tikkuneuleeseheni ja elokuvahan, mutta pakko oli aina panna pysyäytyskuva päälle ja miättiä. Mitähän niis pussiis oikeen on? Ku klasista kattoeski näkyy, nottolis lautasiaki viätynä roskiihin.Ei suinkaa niis oisi Arapian piippuleimaa persustas? Lopulta muistin, että oompas mä ny kamala, ku roskia tualla syätöllä keittiösnäni keräälen, rupiavat pian haisemahan. Lähärin viämähän yhtä tyhyjää maitopurkkia ja lankakerän vyätestä roskapussis pihalle.

...ei ollu lautases piippuleimaa ei. Helepottunu huakaus. Kattoon vaivihkaa olokani ylitte, notta kuinka monesta klasista mua kattotahan...olihan mulla muka metallinkeräyksehenki jotaki...aaaahhhh...siälä oli vanhoja, melekeen antiikkisia uunivuakia, keramiikkakippoja, patoja...aaaaahh...äkkiää tupahan. Tyhyjin käsin.

Menin tikkuneuleheni äärehen ja siirrin ajatukseni elokuvahan...vain toretakseni, nottei ajatuksis ollu muita pyärimäs ku uunivuakia. Hätäännyyn oikeen laittamahan Yläkerran Saivartelijalle tekstarin, notta mä näjin jo vähän, mitä niis pussiis on...ajattele, jos siälä on käsitöitäkin!!!

Kaikki olis ollu hyvin, jossei se Saivartelija olisi vastannu...ajattele, jos siälä on LANKOJA!!

Siinä meni pyhäillan rauha. Melekeen yäunetki.

Neiti Marple tualta kaapista jo kopisteloo ulos. Jos se alakaas mettästämähän roskien viäjää. Minen pussiille kehtaa mennä, mutta jos mettästääsin roskien viäjän esille ja kysyysin, notta mitä non tyhyjänny ja kantanu roskiihin! Oisko siälä knappia, rautaasia vetoketjuja, käsitöitä, lankoja...