Muuton jälkeestä elämää? Onhan sitä. Se muistuu het miälehen, kun koto-oven aukaasoo. Palio viälä tavaraa kasoos. Taulut (niinku ny niitolis runsahasti) nojaa seinille leväten ja tyähuanehes kulien silimät kiinni samaa polokua pitkin ku ennenki. Mitei silimä näje, sitei syrän murehri. Turnajaiskestävyys meinaa prakata.

Sain eilisiltana vanhan sivustaverettävän puusoffan valamihiksi. Vaihroon sinne patjat. Hermotkin olis siinä hommas saanu mennä vaihtohon, puukoolla piti nirhailla paloja patjoosta. Onneksi oli lihanleikkaajan vanha terootettu veitti, jota oikeen mäkin kunniootin enkä laittanu lopuuksi hamehen plakkarin ja istunu päälle....

Soitin vanhimmalle flikalleni, notta hakis mulle Uulsonin Klaussilta verhotankoohin nipsurenkahia, mustia. Ami soitti sitten ja sano, nottei Uulsonilla ollu, notta hakoo Jys-kistä, notta mustiako ne piti olla? Joo, mustia, edelleen. Sitten se kysy, notta onko sun tangot sitten mustat? No, on on!!

Se löysi mulle tangon renkahat ja tuli tuamahan niitä. Se seiso hiliaa olohuanehes ja taipu sitten nauramahan kaksinkerroon. Nauro rumaanen oikeen äänehensä. Kysyyn, ku se veti henkiä, notta mikäs sulle tuli, katto nottei happi lopu, alakaa pian piärettämähän? Se viisas ylähäppäin ja kysy nauraen, notta minkä färiset sun verhotangot olikaan? No, jestas sentään, mustat, sanoon sille ja lappasin kaffinpööniä suaratinpussihin.

Se ojenteli raajojaan niinku voimistelukilipaaluus ja viisoo katonrajahan…nuako mustat, ahahahahahhah, oot sä kans yks mahrotoon ... nuako mustat???
Menin sen äärehen ja kysyyn, notteiko kohtaus meinaa loppua, tuloo pian hyperventilaatio. Mustat mikkä mustat, mitä sä ny niistä?

No, ku nua on kirkkahat metallin färiset, sai likka sanottua.

Vaivihkaa nostin pääni ylähäppäin ja kattoon tyhyjiä verhotankojani. Metallinhohtoosia. Sanoon sitten, notta joku rumaanen on käyny viime yänä vaihtamas tangot.  Sitten se vasta isoon kohtauksen saiki, ei meinannu naurultaan saara ojennettua mulle  tankorenkahia, pussikaupalla niitoli. Mustia renkahia nipsuuneen. Ja sano het perähän, nottei hän ainakaan mee vaihtamahan. En menny mäkään.

"Hullu ei huamaa ja viisas ei puhu mitään" -vanaha sanonta. Nyt vaan alan seuraalemahan mun tyä kaffilletulijoota...