Minen voinu tätä eileen kirioottaa, olisitta pian sitte sanonu: apprilliä apprilliä, syä silliä, jua kuravettä päälle. Niin, mulla on yks outo haave, yks niistä monista. Mä haluaasin tehdä uusia asioota. Pyäriöötä tai vaikka tiileskivenki mallisia, ei sillä muarolla niin nokon nuukaa. Asuusin vanhas ihanas meijäris, joka on tehty isoosta harmoosta kiviistä ja sammaltaki saa olla rutkasti kivien päällä. Nei enää viäri, niin ne saaki sammaalootua. Minen silloon viälä joutaasi heinittyä.

Mullolis vuahia ja lampahia. Vois olla vaikka pari kantturaaki, vaikka ylämään lehemiä. Niillä o yhtä komia otatukka ku mullaki. Tekisin siälä käsilläni pyäriöötä mukavia asioota. Hyvin tehty sellaanen maistuu kuulemma lihalta tai kinkulta, se kuivatetaan kosteurella, hiarotahan kolomasti viikos viiren viikon aijan. Hyvin hiarotusta tulis vaikka vanhan aijan keltaanen färiltään.

Sitä kutsutaan ranskalaasittaan époissese. Yhtä hyvää on kuulemma Livaro, Pont l´étêque tai Munster. Erellä mainituusta kiitetähän munkkeja (ei viälä mua). Ku se kypsyy, niin iliman elämää ei sitä voi valamistaa ja kasvava homes antaa sille elämän.