Mua taas vähä kaiveloo. Karehtiakkin osaan. Joku on ollu uutisten mukahan kotiarestis jo 15 vuatta. Aivan oikeen, 5toista vuatta! Mua kiahtoo jollakin lailla. Son jotenki tosi söpö sanakin; kotiaresti. Vähä niinku olis tullu liian myähään kotia ja justihin vintinportahilla jää kiinni tai olis lenhuustanu kylillä iliman lupaa ja sitten pitääs olla taiten jonku aikaa, notta taas pääsis paanalle .

Jonkun täytyy vierä sille kotiarestilaaselle maitua, leipää ja varmahan joskus kalaakin, piffiistä ny puhumattakaan. Muutoonhan solis kuollu jo aijat sitten. Pyykinki se saa pestyä, kait. Ja hampahat.

Saako se mennä ryytimaahan istuskelemahan? Muttei saa käppäällä portista maantiälle ja shoppaalemahan. Onko sillä viälä vartijatkin turvana?
 
Josko niinku mäkin kotiarestelisin? Ei munkaan tarttisi päästä terassia tai parvekesta piremmälle. Joku tois lankaa, tikkuvartahia ja hammastahanaa. Kirioja ja lehtiä. Kukahan mulle maksaas palakkaa? Kukas sille maksaa, jokon ollu jo 15 vuotta kotiarestis? Vai tuataasko sapuskaa ja tikkuneulesvärkkiä iliman maksua, tyylillä, ”kyllä artisti maksaa”. Vois aamuusin nousta ylähän silloon ku lystää tai olla kokonaan nousemati.  

Jos ny kuitenki hankkiutuusin ensin pres-sa-ehe-rok-ka-haksi, niin vois sitten päästäkkin kotiarestihin. Nopiaakin.

Nyt tulo suuri uutinen: kävin vilukissin sähkööses postis ja MUN KOTIOSOOTES, maantiäosootes oli voittanu; puhelimia 4 kappalesta!. Voi että...sanoos Pyrykin.  Onnia kotiosoottehelle oikeen palio, mostan kukkia sulle, ku jouran!

Ja sokerina pohojalla molin itte voittanu...rummunpäristystä...7 vuoreksi ylimäärästä lapsilisää!! Minen ollu kuullukkaan, notta lapsilisät loppuus vasta sitte yli 6kymppisenä.

Ylimääräästä lapsilisää. Mulle!!

Voi että.