IMG_0118-normal.jpg

Ähh, kluputi klup = katto mumma ...

IMG_0119-normal.jpg

öhh...= katothan sä

IMG_0120-normal.jpg

Opittu taito tallella! Huomaa ny kaaparoottijan kaulas Pyryn tekemät helemet, joista tuli Eliakselle must-juttu!

Niin, musta on tullu aika kranttu. Se taitaa liittyä jotenkin ikään. Ja teitittelyhyn. Ku tuloo sähköposti ventoviarahalta ihimiseltä taikka oikeen firmalta, ja otsikos jo sanotahan, notta "Hei Vilukissi, nyt sinulla on mahdollisuus...".

Tualla lausehella tuloo heti reletooruksi, ei tullu mahrollisuutta lähettäjälle, jos ei mullekkaan. Minen tykkää ku tullahan iholle. Ei siinä ny trenkää sanua, notta "Hei Rva Vilukissi Itte", nottei tarvitte teititelläkkään muttei tarvittisi käyttää pelekästään mun etunimiäkään. Minen oo niin tuttu kenenkään ventoviarahan kans, joka kauppaa jotakin, notta voitaas kutsua het etunimeltä.

Joskus puhelinmyyjäkin (ei myy puhelimia, vaan usiasti lehtiä) aloottaa juttunsa, "Vilukissi, Mikko täällä heihei!" Joskus oon luullu, notta siälä on ny joku tuttu ja aivot hakoo k
aikki Mikko nimiset miähet rivihin muistin syäveriistä...ja miättii, notta mihinä ja koska...

No, kranttu mikä kranttu. Tunnustan.


IMG_0148_1-normal.jpg

 Kirpparilöytö. Meillä oli joskus kotona färillisiä juamaklaseja. Mullei oo ollu ittellä koskaan muita ku färittömiä kartioota. Nää on mun miälestä vanhoja Fanckin Kaitsun klasia. Niis oli voimakkaat färit ja noli vähä piänempiä ku nykyyset. Tai muisti petti, taas.

Takana pauhaa mambamaasesti mitä yhyrestä särkynehestä syrämmestä. Nyt tulis saara jokin loppukevennys...ny alkas soimahan killing mii softlii, se ny vasta surullinen on, laujakin päätti päivänsä joskus mennä muinoon...

Pyry, kun tuut mumman luo, niin saat maalata mummalle tauluja. Miksi, tuli heti vastaus?
No, kun mumma tykkäis sun tauluista. Miksi?
Kun ne on kivoja. Laitan niitä sitten seinälle. Miksi?
No, kun ne olis kivoja siinä seinällä. Miksi?
Ku mumma vaan tykkää. Miksi?
Ku ne on nättejä. Miksi?

Ny se alakaa...miksi?