Moon englantilaasten poliisisariojen friikki, oikeen addiktootunu niihin. Niinku Midsomerin murhat, aaah. Useen tuarahan esille kuinka suamalaaset juaa palio viinaa ja niillon huano viinapää. Mutta jos teistä joku kattoo nuata poliisisarioja, niin kattokaapas kuinka palio niis juarahan paukkuja!

Poliisisetä kävelöö sisälle ja ens tilas sille tarjotahan paukkua tai teetä. (Aina ei eres poliisille tariotakkaan,) Ja jos poliisisetä ei ota kumpaakaan niin puhuteltava kyllä kävelöö viinapöyrän äärehen ja teköö ittelleen viskipaukun ja juaa sitä poliisin aikana. (Tämä tapahtuu tavallistenkin elokuvien aikana, ei pelekästään poliisisariojen.)

Ajatella, jos me Suames tehtääs nuan, niin johan sitä juapoon nimen het saiskin. Koskaan minen oo kävelly paarikaapille (meillä ne pullot eioo eres framillakaan) tekemähän paukkua vain ittelleni, kun joku on tullu kylähän! Kyllä siinä useemmiten on vain kaffit keitetty ja yhyres juatu!

Miätiin, notta jos joskus tulis poliisisetä puhuttamahan mua kotia, jos käyttäytyyskin niinku englantilaasittaan: kysyysin ottaako poliisisetä kaffia taikka maitua tai karviaasmariamehua? Ja jos poliisisetä sanoos, nottei ota, niin kävelisin vaan itte jääkaapille, tekisin itelleni voileivän, kaataasin maitua klasihin ja alakaasin pupeltamahan niitä siinä jutustelun lomas. Ei yhtä luannollista kuin viskipaukun teko.

Hmm?