Mä tunnen monia saivartelijoota, itteni lisäksi. Son mukava tunne, vähä samanlaanen tunne ku kunnon näläkäkin. Tai JANO! Minen muuten tunne koskaan janua...onkohan se sitä, kun on sahanpurut aina märkinä vintillä? Ei enää riitä nottolis matot rytys siälä. Ryntytä. Son sellaanen verbi, vähä kiälteenen verpi: "Mitä sä rynttyät niitä sinne, ekkö sää nää, nottei ne maharu!"

Mistähän molin puhumas? Ikäki jo käsitelty ja mattojen raitojen kohoristaminen vintin laattialla on useenki meleko vaikiaa. Huamaahan sen jo näistä kiriootuksistanikin. Saivartelijoosta piti puhumani! Muistinpas! Tunnen ...ai, sanoon sen jo. Kuinkahan ny sitten aloottaas?

Mun yks tuttuni oli istunu orottamas vuaroaan lääkärille ja oli kuunnellu kaharen naisen keskinäästä jutustelua. Toinen kysy toiselta, että tuliksä tänne ittes kans? Tää mun tuttuni oli miättiny, miksi jokkut kysyy lääkärihin menevältä, notta meekkö ittes kans. Miksi ihimees voirahan lääkärille menosta eres kysyä, notta meekkö ittes kans, jos se itte seisoo yksinään kysyjää vastapäätä eikä näyttäny olevan saattajana lapselle taikka vanhukselle? Eihän kampaajalle tai kosmetolookillekkaan menosta kukaan kysy, notta meekkö ittes kans? Olin kosmetolookilla..., no, olikko ittes kans?

(Mennä lääkäriin ittensä kans = Mennä lääkäriin omis asioos, omine sairauksineen)

Samaanen saivartelijaystäväni oli miättiny, miksi sanotahan "niskat", ku meillei oo ku yks kappales niskaa? Ja sitte useen sanotahan, notta on "niskat ja hartiat" kipiänä mutta kukaan ei useenkaan sano toisinpäin, notta on "hartiat ja niskat" kipiänä.  Meillon kaksi luntioontaki, mutta voirahan silti puhua yhyrestä luntioomesta ja sanoa, notton luntioon kipiä. Niskoja on yks ja puhutahan kuitenki monikos niskoosta. Mullon niskat kipiänä, jos se silleen niiku lisää kivun määrää. Vai onko se sitä pohojalaasta trossoota, notta täs huushollis on niskojaki usiee pään jatkehena?

Silimälasit pääs, monikkomuato, mullon kyllä aina kerrallansa vain yhyret klasit pääs, jaa-a, siinä se taas tuli yhyret klasit ( miten yksi numerostakin voi saara monikon, yhyret klasit) Juantaakohan se siitä, ku on olemas yksinäänenki lasi; monokkeli. Se tarkoottaa suameksi yksisilimäästä.

Pakko muuten tunnustaa, nottoon mäkin kysyny joltaki jokoli tilannu lääkärille aijan, notta meekkö ittes kans? Ja on multaki niin kysytty ja ainoon vastannu, notta joo, meen itteni kans. Tairan seuraavaksi sanua, etten mee itteni kans, vaan naapurin miähen asioos.