Minen uskalla ottaa enää kantaa Snouvrenin Eetvartin piiloleikkiihin, joutuu pian ittekkin lymmyysiille. Eetvartin tempauksesta tuli isoo haloo ja keissi. Surku tuloo poikaa. Jokaanen kotomaammekin toimittaja haluaa ny tiätää mihinä son ja heti ku äkkääsivät, niin sitten kerrottaas julukisesti, mihinä se on ja sanottaas samas lausehes, notta älä vaan toimittele eteheppäin. On tää...yhyrenlaasta kyttäämistä. Meilläkin.

Uutishuaneeni vaikenoo ny tästä poijasta ja pyrkii olemahan sekaantumati ekyptin asioohin. Non ny niin kiihkiöönä siälä maas, notta pysytähän me vaan omas remokraattises olotilas. Minen jaksaasikkaan olla marssimas kaiket päivät pitkin maanteitä huutaa kailottamas, äänikin siinä menis ihan hääsihin. Kuinka niillä kaikilla on töistä ja kotua niin vapaatakin, notta pääsevät ramaattisesti osoottelemahan miäliään?

Eilisaamuna sanottihin, notta täälä päin olis ukkoosta ja saretta mutta muuten poutaa. Niin sitten saimma jokaasen iliman, suurimmaksi osaksi sen mutta muuten poutaa -iliman.

Voi että...en voi olla sanomati, notta aamutv:s oli joku ekyptin ja sen sotilaallisen tilan asiantuntija, rofessori ... oikeen ihastunehena vahtasin sen artikuloontia ja pään päällä lepääviä aurinkoklasiaan ja huulien liikkumista. Olis se vaan kulukaa aika raskasta olla hiano! On se taito saara sanoja ulos suusta silleen hianosti huulia liikutellen, muikistellen, ääntään maraltaen.

Mun alakas oikeen ottamahan kipiää äänihuulihini ja kokeelin osaasinko nuan hianosti sanua sanoja kiriakiälellä. Meinaan kokeella ny ku meen töihin. Puhun oikeen oikeen hianosti, laitan aurinkoklasit päänpäälle ja alan artikuloomahan huuliani hianosti liikutellen.

Saatan saara vaikka lomaa loppupäiväksi. Hmm?