Son ny niin, notta kaukokiriootus kuulemma suunnitellahan loppumahan, tai ainakin sen opettaminen. Viärähän saunan taa ja lopetetahan. Miksei sitä jo silloon ajateltu sellaaseksi kualleheksi jutuksi, ku mun piti tuhurustaa kaunokiriootusvihkohon oikialla mustetkynällä, sormenpäät mustina? Kaunokiriootusta ei silloon oppinu ilimaaseksikaan. Harakka oli opettajana, varpahineen.

Mutta voi hyväänen aika. Nykkö luullahan, notta kaikki asiakiriat ja allekiriootettavat jutut tulis olemahan tulevaasuures sähkööses muaros? Perunkiriootuksehenki mentääs tiatsikka tai/ja aipäri kainalos, notta tos se on, testamentti toristuksineen. Voi voi.

Mä kyllä jo nykyään postis ittekkin kuittaan pakettini sähköösesti allekirioottaen nimeni johonkin pikkuruutuhun. Ja se ei oo mun harakanvarpahani ja kuitenkin sekin hyväksytähän mun allekiriootuksekseni. Voi voi. Son ku pikkulikka olis pääsny piirtelemähän seinille. Toki naamakiriaskin, fases, saa kiriootella toistenkin seinille.

126498_thu-normal.jpg

Enää ei opita kirioottamahan kiriehiäkään. Kiitos tekstarien ja somen. Enää ei sanota puhelun aluuskaan, notta son Vilukissi, ku soitteloo, vaan kysytähän, mihinä soot voikko puhua, ku kerran vastasit?

Piti tämäkin aika nähärä, notta nuaret päättää asioosta, joitei sitten tällä ikää ja tällä elämän kokemuksella hyväksykkään. Jotenki rupiaa tuntumahan, notta muna alkaa olla kanaa viisahampi.