Moon saanu äntihin jotain niistä lankakasoostani.

 

Piti teherä värikkähiä säärystimiä ja kaluumenlämmittimiä. Son hyvä, ku on jokin takaraja, niin saa aikaaseksiki.

Nettimartta teki mulle tuatelappusia aikaansaannoksihini!
  Nettimartta ny varmahan ajatteloo, notta eikö se rumaanen tuan parempia kuvia saa otettua. Minen keriinny tällätä tuatelappusta toisehen paikkahan, pois lampun valokiilasta, ku piti saara postaus aikaaseksi ja kameran patteri huuti tyhyjyyttään. Silloon pitää toimia, ku joku huutaa. Ny ei teirän trenkää sanua, nottoon leikannu lapun vinohon. Näjenhän mä sen itteki.

Kattelin pitkähän täs yks päivä hirvenkaatokuvaa; miähiä oli kyykyllään ja seisten maas makaavan hirvenruhon ympärillä pyssyt tanas. Jokaasella autuas ilime naamallaan. Paitti ei hirvellä. Muistelin nähneheni sellaasia kuvia lapsuuren aijan alapuumiiskin.

Suunnittelin eileen illalla neulekerhos, notta paan naiset laittamahan kaikki käsityänsä laattialle isoohin läjähän. Oltaas menty sitten itte kyykylle neulomuskasan ympärille tikkuvartahat ja virkkuuskoukut tanas pikku kätösisnämme. Olisimma ottanu autuahat ilimehet naamalle ja joku olis vaikka voinu laittaa seisten toisen jalakansa omistavasti kasan päälle. 

Toki meirän akkojen tapa on sitten vissihin laittaa kaikki neulomuksemme kauren päättäjääsihin seinille ja pöyrille toisten nähtäviksi. Eräänlaasta lankojen selätys- ja kaatokuvia neki on.

Mullon yks vaivaava asia. Esimerkiksi "Sen koommin mei enää sinne menty." ... mikä on perusmuato sanasta koommin? Tai mistä se tuloo?

Piäni pää, isoo miätintä.