Irene pyysi mua joskus täs mennä aikoona laittamahan sähköösestä kuva-alapuumistani 4:n kansion 4:s kuva. Ennen muinoon ei olisi voinu sanua, notta ota alapuumistas neliännen kansion neliäs kuva, siälä mitään kansioota ollu. Oli vaan niin lujahan liimattuja kuvia maitoliimalla, nottei niitä olisi passannu irrootella.

Varovaasesti kattoon, notta mikä solis se neliännen kansion neliäs kuva ja tämä siältä tuli

  Moon taltioonu tämän oikeen kamerallakin, ku paperi on niin haurasta ja äitini koron tulipalosta 40-luvulla ainuana selevinny asia. Täs mun mumma, Maija-mumma, tilittää nuarena morsiammena tuntojaan istuen Nissilän porstuu kamaris.

"Niin syngät pilvet peittää nyt mun toivehitten maan
Niin Eeli vietiin vangiksi kunnan tuvalle Maalliskuun 20 päivä ja sieltä Tuovilaan 6 päivä Huhtikuuta
Oi kohtalo kova ja julma miks tulit mun osakseni miksi ryöstit mun rinnaltani sen jota eniti rakastin
1918 Kirjoitettu Nissilän porstuu kamaris 20 nen päivän illalla
Piirteli Mari
"

paperin toisella pualella  lukoo, notta
"ja se pääsi pois 10nes päivä Toukokuuta"

Jos ny oikeen muistan enovainaani juttua, kun sain tämän siltä, niin tämä oli sellaasta aikaa (v 1918), ku Eeli-paappani olis pitäny mennä sotaväkehen tai jotain ja paappani oli sanonu, nottei se joura alakaa pyssyjen kans asuulemahan, ku justihin on pahoon kesken polokupyäräkoriaamon rustaaminen ja perheki pitääs perustaa, ja soli justihin vasta menny kihiloohinki Mariansa kans. Sen se Eeli siitä jukuripääsyyresta sitten sai, notta istu pirätettynä 20.3- 10.5.1918. Nykyään solis sitte vissihin ollu aseestakiältäytyjä ja sivari.

Eeli Johannes huom.pyärän alahappäin käännetyt sarvet. Eeli rulettaa! Polokupyäräverstaan omistaja, pelimanni ja käsityäläänen; kengäntekijä.