Nyplööillat on ny loppunu tältä keväältä. Ja uskokaa tai älkää mulla on auennu nyplöösasias jotakin tuala korvien välis! Mullon ny meleko viksu kirianmerkki. Aikamoosen suarat reunakki tuli. Ei sanoosi äitikään, notton juasten kustu.

 

Keksiin kuinka alootan seuraavan, notta saan alootuksehenkin loppupään palamikoorut hetulat.

Minen ny yhtään keriinny tätä prässätä pyhäkuntohon, mutta kyllä se ny kelepaa. Mulle.  Sain uuren akunkin kamerahani, mutten viälä keriinny ottaa sitä paketista poikes. Akun tuaja sanoo, nottet revi sitten akkua esille rumasti tapojes mukaasesti, vaan avaat paketin nätisti, jos ei ookkaan oikia patteri niin saa palauttaa. Soli selevä merkki mulle, notten mä ny hetkehen siihen pakettihin satu. Pitää olla palio joutilasta aikaa, notta kerkiän keskittyä näpertelyhyn.

Viikonlopusta muarostuu melekoosen jännittävä. Näin lämmintä ja niin paksusti jäätä isoos joes ja ny on jo vesi noussu melekoosesti. Ny ei muuta voi ku orottaa notta yläjuaksulta alkaa jäät paasata tänne päin ja kohti terassia... Ku sitten jäiskin siihen... Viimmeksi isoon veden aikana meni jokunen talookin täysin uusiksi. Sellaanen jokei asu tällääsella aluehella ei saata kuvitella sitä ääntäkään, mikä syntyy jäiden rynnies eteheppäin kohti merta...se on ku Hitskokin kauhufilimiistä.

Miss' laaja aukee Pohjanmaa, veet merten, virtain vaahtoaa...