Ny on millä kiriootella!
Sain Pikkumyyltä tämmösen ihanuuden, se kysy, notta laittaako menemähän pois matkoohin...mä aivan järkytyyn. Tänne vaan, kyllä tänne mahtuu!! (Kuka nauro??)

ihku oikiaa SOK:n mustetta! Sinistä, niinku kansakoulus, ku kiriooteltihin kapioohin vihkoohin ja pyyhittihin irrotettava kynänterä sellaasehen kangasnippuhun, johona oli knappi keskellä!! Sormet pyyhittihin klettuuhin.
  Täs kyllä lukoo, notta säiliökynämustetta...mutta eikös opeilla ollukki sellaaset, mitei me viälä saatu?
och samma på svenska  

ja takana o mittataulukko, niin tiätää palioko on jua...kirioottamatta! Sitten siinä luki, nottei muste sisällä tanniinia! Elikkä mäkin voisin sitä juoda eikä tulisi heti pää kipiäksi!
Mihkähän tämän laittaas? Piilohon sitei voi laittaa, parvekkehella se jäätyy, jääkaapis vetää kohomeesehen, sukkalooras se voi vuataa, laattialla sen kaataa Pyrypoika, alkoholikaapista sen joku juaa (niinku mulla ny olis sellaanen), no tätei kyllä voisi juara salaa, jäljet jäis suupiälihin näkyvihin pitkiksi aijooksi. Kylppärihin tätei voi laittaa, voitelen pian vahingos sillä aamutuimihin itteni, kiva lähtiä sitte töihin peljättelemähän ihimisiä, no, ne vois sanua, ny sillei oo enää vain huulet siniset! Toki sitte menisin siniverisestä. Tai Avattaresta!

Mihkähän tän panis? Olokohon ny jonkun aikaa tuas köökin pöyrällä, kyllä se siitä sitte johkin kulukeutuu. Multa vaan sitte pakkaa tavarat karota, ku ne lähtöö kulukeutumahan itekseen.

Löysin muuten viimme vuatisia joululahojani klettukaapista!! Siis olin ne itte saanu! Kiva kiva. Ny o puukkua ja puntaria! Äläkää ny vaan luulko, notta joku olis mulle uskaltanu puntarin ostaa!!! Kukaan ei oo niin kamikatselentäjä! Mihkähän menis sohimahan? Jaa-a, pakko mennä suresti rakastamalleni aamupesulle ja lähtiä sitte viälä töihin. Kurjaa, ku täälä kotonakin olis ny niin kaikenlaasta tohinaa, mustepulloosta ja puukoista ruveten. Tiärä viälä mitä löytyyskään tuasta yhyrestä kaapista, jos olis aikaa kollata.

Edit: Arjaannelin kommentti laukaasi muistikuvan täs kaikes kiiruhus, notta onhan mulla toinenki mustepullo, Lauralta saatu lahaja (taivas sentähän, jäi pöyt pyyhkimättä just tästä pullosta ja niinku moon puunannu mennen ja tullen ja viälä palateski...kuka nauro?)
  ja kynäkin!  Kynä vaan ei oo silleen sellaanen hoikkapäinen kiriootuskynä vaan kallikrafiakynä, mutta siitä saa osviittaa sellaasille lukijoolle, jokkei oo koskaan (apua) nähänykkään tai kuullukkaan tämmösistä vehkehistä, jokkoli tiatsikan ja tekstinkäsittelyn esi-isiä. Täs tämä  kynänterä muistuttaa koppakuariaasta tai laiskajaakkua tai jotain sittisontiaasta.