Suvun nuarimmaanen on pian naamakirias. Akseli-poika (2kk ja pyhät päälle) on viälä rintaruakinnas ja äitinsä oli syättäny sitä Sa-ras-vuon ohojelman alkaes. Poika oli ykskaks lopettanu syämisensä ja kääntäny päätään tv:n suuntahan ja jääny tuijottamahan ruutua. Ku Saras-vuo oli sanonu mennehensä kans feispuukkihin ja oli luvannu ryhtyä kaikkien pyytäjien kaveriksi, niin Akseli oli ruvennu hymyylemähän!

Akselin ekan kaveripyynnön kohre on selevillä.

Älykoti. Sellaasia on ny tulon päällä. On se toki isoo asia, että eres jollakin olis kotona riittävästi älyä. Mihkähän mä tarttisin älykotua ja asioota mittaavia ja ilimoottavia sensoreita? Miten sen sais ohojelmootua sitten sellaaseksi, nottei se heti kiljuusi kitapurjeet näkyen, ettei oo imuria ulkoolutettu ja pölyrätit retajaa paikoollansa justihin virkaattuuna ja käyttämättöminä ja että sun jouluvalot on muuttunu talavivalooksi!

Olis mukavaa, ku Älylaite ilimoottaas mun seisoes sikanautajauhelihahyllyllä ruakakaupas, notta ny alakaa kotona punaaset huivilangat olla finaalis ja mustia ankoralankoja on liikaa, 4.5 nron virkkuukoukku on sen valakoosen isoon hyllykön alla, jonka ylähyllylle et näje ja siälä olis kakspääkoukut. Ja ota ny hyvä ihiminen se imuri esille, se on taas vaatehuanehes sen riapumattotyynykasan alla, ja nosta ne tyynyt orottamahan elokuun markkinoota johonki joutilaasempahan paikkahan. Ja mitä sä sitä sikanautajauhelihaa kyttäät, siton jo tosi vanhojaki olemas kotona pakastimes ja tyhyjääsit jääkaappis joulun jäjiltä.

Ja mitä sä sitä laminaattipesuakaan ostat, viä se ny heti hyllyhyn takaasin, siton sulla ihan riittävästi. Mitä muka sillä eres meinaasit teherä? Antaasikko ens vuanna jollekin taaimmaaset pullot ystävänpäivälahajaksi?

Nii-in. Sitte ei tarttisi kotona ajatella tänkään vertaa mitä ny joskus tuloo vahingos ajatelleheksi. Eikä tarttisi muistin perähänkään huurella. Älykotona ei niittipyssykään katuaasi ja kuumaliimapistoolikin löytyys. Vain imuri jäis viälä ongelmaksi. Jos hankkiskin sellaasen valikoovan näön omaavan älylaittehen? Ja ainahan mä voisin sille sitte tekstata, notta turpa kii.

Mä meen ny kattelemahan mihkä moon laittanu kynsisakset?