Voi herranjestas minkälainen lapsi oli hän, on hyvä, ettei Eemeleitä ole enemmän… singruurureisingruururei…tua alkas soimaan eilisiltana pääs, ku kattoon riili-ohojelmaa. Mä katton sitä, ku se ärsyttää mua niin kamalasti. Tottapa saan siitä jonkinlaasia kiksejä, mutta sou vot, katton ny kuiteski. Katton mä Moskaakin.

Niin tua Eemeli-laulu alakas soimahan, ku kuuntelin riilis ollehien nykysuamen yritysmailman ja pisnesten Toivoja. Ne osaa puhuakkin hianosti, Hjalliksen haukuusta hualimati.

Laihialta kotoosin oleva pisnes-Toivo sano, notta se heitti jonkun asian keskusteluhun vain niinku randomina. Just niin…olishan se voinu vaikka sanua, notta heitti sattumanvaraasesti sen asian keskusteluhun. Mutta opiimpa ny sitten mäkin sen sanan. Voin vaikka mennä  ostamahan maitua taikka ostanki randomina piimää. Yllätän itteni. Ja kauppiahan. ?

Sitten toinen Toivo sano, notta Suames syärähän purkitettua ananasta eniten per capita. No voi jutinantähären, eikö sitä ny voinu sanua, notta per pää.

Sitten samaases ohojelmas tämän perheyrityksen Toivot sano, notta:”Huomenta vaan teille kaikille.” Ja toinen Toivo sano, notta:”Tervetuloa vaan minunkin puolesta.” Vaan? Miksi vähätellä pitää. Vaan? Olisivat ny sanonu, notta Huomenta ja tervetuloa teille! Se olis ollu silleen…tehokasta ja arvostavaa. Miättikää vaan, notta erittään moni puhuja aloottaa puheensa, notta Tervetulua vaan kaikki. Vaan ja vaan. Eipä sen enempää.
Mä meen ny konehelta poikes,  vaikka vaan muihin hommiihin. Keittämähän vaikka randomina vaan kaffia. Heiny vaan teillen.