Uutishuanehella on ny funteerattu eläämellisä asioota. Niinku ny esim sikaalla, olla sikaanen. No, sen sanan tiätää ny kaikki. Olla haukkaanen. Son vähän samaa, ku syärä kaikki nisupullat kaffipöyrästä. Kaikki mulle ny heti. Toki silloon solis sama asia, ku päästää koiransa irti. Päästää koiransa irti on olla vähä niinku isoosti hapinesta jonkun perähän. Niinku ny vaikka lankakaupas on joillakin sellaanen tapa (moon oikiasti tavannu sellaasia akkoja!), notta koira päästetähän irti ja kaikki langat olis menos ostoskärryyhin, jos olis valtaa ja mahtia.

Sain täs kerran tekstarin miäheltä, johona se sano olevansa autoliikkehes. Sanoon lankakaupas mun kans olehelle ystävälleni, notta laitoon justihin viästin miähelle, nottei päästä koiraansa irti autoliikkehes. Seisoomma lankahyllyn eres ja pähkäälimmä, mitä kaikkia kivaa ostettaas. Lopulta Marjo kysyy, notta mikä koira sillä on?

Koira, miten niin koira, sillä mitään koiraa oo? Marjo käänty muhun päin ja sano, notta justihinsa sä sanoot, nottei sen saa päästää koiraasa irti autoliikkehes! Minen tiänny, nottei Marjo pohojalaasena ollu koskaan kuullu sitä sanontaa, nottei saa päästää koiraansa irti.

Olla suu säkkiä myären. Noh, sei ookkaan mikään elukka.

Pakko vähän eritoora ja teherä lisäys, ku muistu miälehen sellaanen ku äiti sano useen meille kakaroolle, notta taas on kaikki karoot kotona! Karo/karoo oli pässi. Notta niinku kaikki pässinpäät oli taas kotosalla ja meno sen mukaasta.