Tuntuuko teistä nottootta joskus vähä outoja tai ainaki erilaasia? Ja mihkä silloon verratahan? Lähiympäristöhönkö? Ja nekö ny sitte olis normaaleja? Oliko muna ennen kanaa?

Ostan aina panaanini melkeen viheriöönä tai ainakin täysin (!) puhtahan keltaasina. Nei saa olla kypsiä. Jos on muutama ruskia piste, niin minen osta ja kotona olevat sellaaset rahtaan töihin muiren syätäviksi.

Omenani ostan haistelemalla. Päärynät varovaasesti nuuhkaasemalla ja koskettamalla pikkuusen sormenpäällä. Mandrariinit (pohojalaasittaan mannariinit) ostan kokeelemalla onko niiren kuari jo löysähkyä. Jos on tiivis kiintiä mannariini, niin minen osta, son karvas. Appelsiiniä en osta ollenkaan, kunei niistä tiärä onko karvahia. Sitruunat ja kreipit jätän nykyään jo kokonaan ostoslistastani poikes.

Jukurttia ostan jukurttikauteni olles meneellään mustikka-varelmaa ja jo etukätehen tiärän, notta voipi jäärä syämättäkin. Menivät rumaaset lopettamahan mun mettä-mansikka jukurttini !!!

Viilikauren olles meneellään ostan viiliä, sitei tarvitte sormeella eikä haistella. Piimästä kelepaa vain Ilimajojen rasvatoon piimä. Kevytmaitua oon oppinu ny juamahan jopa maitojuamankin nimellä, jokoli aluuksi aivan kauhistuttavaa.

Eläköön kokeelunhalu! Mullei sitä oo.