Minen oo teitä ketään unohtanu. Meinaan jouluna lukia kaikkien teirän kiriootuksia. Nyt on aika kulunu tyän ja joulukaupan välillä juastes. Muka kiirusta pirelly.

Niin...On jotenki ollu niin kiirusta, jottei oo ehtiny sanua kissaakaan muuksi kuin pitkähäntääseksi karvapalloksi. Minen oo kaappeja siivonnu, en pöyränlaatikoota putsannu, kun en aio viättää niis jouluani. Mutta ku pitääs resirenssis pysyä joulun aijan, niin jollakin lailla villakoirat täytyys airata niille sopivahan kennelihin, vaikka läpinäkyvähän Ryyssonin säiliöhön. Mutta ku mullei oo muarostunu minkäänlaasta suhretta tähän uutehenkaan imurihin. Vaikka olis luullu, jotta suhre olis kukoostanu mutta mitä kukkua...samaa vaivannäkyä senkin kans on ku vanhanki imurin.

Maijojen kalenteri uhkaa loppua tulevana perjantakina vaikka uuskin kalenteri on kuulemma löytyny, johona päiviä olis aina 7ooo vuaren päähän asti. Hyi kauhiaa, minen jaksa sinne asti. Kun molin viirentoista, jokunen vuasi sitten, niin yks poika ennusti uskontohonsa liittyen mailmanloppua toukokuus vuanna kirves ja vasara. Se lakkas lukemasta läksyjään. Mailmanloppua ei tullu ja se jäi luakalle. 

Mukavaa ja asiallista joulun orotusta. Asiallista...miättikää ny, mihinä te aiotta sen viättää. Jos meettä kaappihin, niin äläkää ny liian piänehen menkö. Kyllä kinkkua ja sillsallaa tuloo mahtua vattalaukkuhun ja häjy olis olla täysinääsen vattan viäres kyyrys mihinään hyvin putsatus komeros.