Olin kurssiilla ja innoossani päätin teherä tytöilleni unisiepparit, nehän niiltä ny puuttuuki. Eihän unisiepparien teko ny kauvaa kestääsi tai eivät nyt ainakaan oo vaikioota teherä. Omalle käytökselleni tosi uskollisena ostin samantiän usiemman puisen pyäriän kehikonkin: voisin sitten jakaa niitä lahjooksi sinne ja tänne. Piänellä rahalla ja vain omalla vaivannäöllä monta lahajaa. Nopiaakin valmistuusivat. (Täs vaihees uskoni ja luattamukseni itteheni ja kykyyhini viälä pelaa äärettömän hyvin.)

Olen nyt saanut sitten valamihiksi yhyren. Saatoon sittenki teherä sitäkin peräti kaks kertaa: sen ensimmääsen ja viimmeesen kerran, osuivat kerrat vain mahrollisesti taas samalle kertaa. Enkö minä koskaan opi, että vasta sitten ostetaan lisää materiaaleja ja pohojia, kun Yksi On Saatu Nätisti Onnistumahan? Vastaus on: en opi. Vastasin itte, nottei teirän tartte.

Onhan se. Sieppari se on, ei ruispellossa mutta muistuttaakin toki unisiepparia, mutta ei sitä dreamcatcheriä, jota lehtien kuviis näkyy.

Ohut pellavanaruki loppui kesken kaiken, jouruin jatkamaan ruskiaa narua kehikossa lilalla. Senhän voi selittää, notta son sakramentaalinen färi. Itse kehikkoon tuleva verkko oli vaikiaa teherä nakkisormiilla, se on nyt sitten tosissaan sotkuverkko. Höyhenet jouruun laittamahan liimalla kiinni. Yritä ny saara kevyitä hentoosia höyheniä ja untuvia kuumaliimalla kiinni! Siinä nyt roikkuu kuumaliimapallukatkin. Toki voinen selittää, notta neon ennustajan pallukoota. Jep, niin teen. Selitän taas.

Ja voinhan selittää, nottei se pahoja unia sieppaa, kun sen joutuu laittamahan jonnekin piilohon. Kukaan täysjärkinen ei laita sitä sänkynsä taakse roikkumahan. Tai jos laittaa, niin hyvästi makoosat yäunet! Tairan ristiä sen "hyvinsyönehen kummituksen karkoittajaksi". Sen teen. Voihan Laura laittaa sen sitte vaikka uluko-ovelleen, mitäs pyysi. Ei tarvitse sen jäläkihin tv-lupaakaan ostaa. Kyllä se tarkistajatkin karkottaa. Ja sitten voipi olla niinki, nottei koskaan Lauran pelekäämää lihavaa ja häijyä kummitusta tuukkaan yäsyrännä viskomahan tavaroota hujanhajan. Nottei musta niinku tulisi sitten sen markille Poltergeistia.

 

tämä on mun tekemäni ...son kuvas vähän nätimpi ku oikeen luonnos...verkkoon, noihin helmin jäävät kiinni pahat unet ja verkko läpäisee hyvät.