Niinku jo otsikosta huamasitta, notta kello 0.30, elikkä valakeus nauraa pimeyren töille! Silloon oli suurlakon aamu, tutti puuttui, osuuskaupan ovet säpis ja Kekkonen sai valtikan Suames.

Mullei oo silleen kauhiasti ny asioota saatikka miäntintöjä. Kokeelen sonnustautua tähän olotilahani, notton tullu pari vuatta lisää ikää aivan pyytämäti ja yllättäen. Pitääs vissihin ostaa jonkinlaanen laskukones kotia paperirullin, kun ei enää kännykän laskuri anna oikioota lukuja saatikka mun muistini.

Muistihin ei auta latauksetkaan taikka paperirullat. Mullei oo muuten koskaan ollu mitään rullia hiuksis niinku sellaasia papilotteja. Föönään joka iänikuunen aamu polokkani latvoosta alahappäin, non sellaasia yltiöpääsiä hiustupsuja, jokka kokeeloo aamuusin onniansa ulettua taivaasehen tai eres kattohon. Jossen mä herää kunnolla aamulla ja on rääppää silimis kauvan aikaa, niin tukka ainakin on terhakkahasti pystys! Olis kiva kattua vireolta, kuinka mä kamppaan öisin ja piränkö silloon(ki) kovaaki meteliä.

Moon päättäny ny olla miättimättä syntyjä syviä vaikka vähän kaihertaa sellaanen sanonta ku "ei näjy ristinsialua". Minen eres tiärä onko se yhyryssana. Mistähän sellaanen sanonta on tullu?

Sitten voirahan puhua lumen Luojasta, siitä jokon teheny lumen, sitten kuitenkin voirahan samahan hengenvetohon puhua lumenluojasta.

Lunta on taas tullu kauhiasti. Jokkut kaaparoottoo katoollakin lumenluannin tai -purottelun peräs. Niinku mun pikkusiskooni (se lyhyt ja lihava...kuka hörähti?) Soli ollu pyhänä katolla hajareisin metallisilla palotikkahilla pitkät tovit purottelemas lunta. Voin nähärä sen sialuni silimin kaaparoottevan siälä, haarat voimakkahas tanas, notta pysyys putuamatta. Sitten soli maanantaki aamuna ihimetelly, notta mitä ihimettä soli tehyny!? Hyvä ku oli kävelemähän päässy, niin oli ollu haarukset kipiänä ja hellänä!

Saahan sitä nuankin trossoon aihesta kiihkiästä viikonlopusta tyäkaveriille maanantakina kerrottavaksi ja jossei kerro, niin näkööhän ne, nottei taharo kävelemähän päästä, niin oli ollu pyhänaikana äksöniä...